Dosar penal pentru doi hoți de porumb prinși cu căruța plină de știuleți

2 min read
Dosar penal pentru doi hoți de porumb prinși cu căruța plină de știuleți

Roxana Dobre
– 18 octombrie 2022 06:37

Hoți de porumb, prinși de polițiști. Oamenii legii au deschis dosar penal pentru o femeie și un bărbat care au sustras de pe un teren agricol peste 200 kilograme de porumb.Dosar penal deschis de polițiști pentru o femeie și un bărbat din localitatea Șona, județul Alba. Cei doi au furat peste 200 kg de porumb de pe parcela unui fermier și au fost prinși de polițiști. Potrivit oamenilor legii, fapta s-a petrecut la data de 16 octombrie, în jurul orei 16,30, când polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Jidvei au depistat, pe DJ 107, la intrarea în localitatea Șona, o căruță trasă de cai, în care erau încărcați mai mulți saci cu porumb.
Din primele cercetări efectuate de polițiști a rezultat că cei doi ocupanți ai căruței, un bărbat de 46 de ani și o femeie de 22 de ani, din comuna Șona, ar fi sustras cantitatea de 200 kilograme de porumb de pe o parcelă, aparținând unui cetățean din Blaj, situată în locul numit ”Gruișor”. Față de cei doi, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, iar porumbul a fost restituit persoanei păgubite.Paguba s-ar fi ridicat la circa 400 de lei pentru fermier, dacă oamenii legii nu acționau prompt.Furturile de porumb din fermele vegetale au dat bătăi de cap în această toamnă oamenilor legii. Dacă în cazul din județul Alba polițiștii au prins rapid hoții, în alte cazuri fermierii au rămas cu paguba. Cel mai recent caz mediatizat de noi este a unui fermier din Botoșani care a rămas fără producția de pe o suprafaţă de teren de trei hectare, aflată în extravilanul localităţii Corlăteni, județul Botoșani.Potrivit unui martor, pentru furtul porumbului au fost folosite în plină zi două combine agricole şi un camion. Acesta a surprins, cu ajutorul unor camere de supraveghere montate în gospodăria sa, momentul în care cerealele din combine erau transbordate în camion.

Paguba în acest caz se ridică la 45.000 de lei.Despre acest subiect pe larg aici: Furt de porumb în plină zi. Hoții au acționat cu două combine ca să termine mai repede

 » sursa: www.agrointel.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.