Copilul tău poate semăna cu foștii tăi iubiți. Studiul care a scandalizat lumea științei

2 min read
Copilul tău poate semăna cu foștii tăi iubiți. Studiul care a scandalizat lumea științei

Copilul tău poate semăna cu foștii tăi iubiți!
Exact, ai citit bine! Sunt șanse destul de mari ca princhidelul tău să împrumute din trăsăturile foștilor tăi iubiți! O spun experții de la Universitatea din New South Wales, Australia, care au adus în discuție o teorie numită „telegonie”, conform căreia ADN-ul nou-născutului este influențat de foștii iubiți ai mamei.

Despre această teorie a vorbit pentru prima dată filosoful antic Aristotel și a fost preluată, se pare, de crescătorii de câini, în încercarea de a obține exemplare de rasă. Între timp, apariția geneticii a dus la abandonarea acestei teorii. Recent, însă, cercetătorii australieni au analizat reproducerea la musculițele de oțet, drosofilele, și au descoperit că mărimea descendenților lor ar putea fi influențată de caracteristicile unui partener anterior al femelei.
Citește și: Genetica: Trasaturi fizice pe care le poti specula inainte de a se naste copilul
Acest lucru se explică prin faptul că substanțele chimice din lichidul seminal al masculului original pot avea un efect persistent, oamenii de știință sugerând că un mecanism similar ar putea există și la oameni, potrivit Daily Mail. Acest mecanism genetic misterios a provocat scandaluri uriașe în Uniunea Sovietică după Festivalul Mondial al Tineretului din 1958.
La 9 luni după acest festival, în Moscova au venit pe lume mulți copii de culoare după ce rusoaicele se pare că își făcuseră de cap cu tinerii veniți din Africa. Mai mult decât atât, după câțiva ani, în unele familii din Moscova au început să se nască și alți copii de culoare, iar mamele lor au fost nevoite să recunoască că au avut primul contact sexual cu un african în timpul festivalului din 1958.
Tu ce părere ai despre această teorie?
Citește și: Trasaturi ereditare: ce mosteneste, de fapt, copilul de la parinti?

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.