Năsui se laudă că ne scapă de 2-3 sinecuri, însă USR nu se atinge de pensiile speciale – 60m.ro

2 min read
Năsui se laudă că ne scapă de 2-3 sinecuri, însă USR nu se atinge de pensiile speciale – 60m.ro

Distribuie acest articol!
Claudiu Năsui anunță de câteva ori pe lună că mai ușurează statul de câte 2-3 sinecuri, însă niciun ministru USR se pare că nu se atinge de pensiile speciale, așa cum au promis în campanie. Ministrul Economiei a făcut recent un anunț cum că eliberează din funcție administratorii speciali pentru privatizare de la Tohan și Carfil, pe motiv că aceștia conduc niște companii care sunt în pierdere mare, dar în schimb au salarii foarte mari.
”Azi mai închidem două sinecuri. Eliberăm din funcție administratorii „speciali” pentru privatizare de la Tohan și Carfil.
Este categoria de sinecuri apărută în 2002 și care a dăinuit până azi. În teorie, acești administratori speciali ar fi trebuit să pregătească companiile de stat pentru privatizare. În practică, nu fac nimic. Dimpotrivă, își iau bani atât timp cât compania nu este privatizată. Tohan și Carfil sunt două companii de stat care au astfel de administratori „speciali”. Salariile lor erau de 8.962 de lei și 9.000 de lei pe lună.
De unde bani? Din banii companiilor, care mai departe fac pierderi și generează datorii la stat. Datorii care sunt șterse periodic. Deci din banii noștri, ai contribuabililor. Cât de utili au fost acești administratori speciali pentru aceste două companii? Tohan SA este pe pierderi. În 2020 a avut pierdere de 3.6 milioane de lei. Și are datorii la stat de peste 30 de milioane de lei. Carfil SA este și ea pe pierderi, 11 milioane de lei în 2020 și are datorii de peste 15 milioane de lei, tot la stat.
La un moment dat va trebui să ne oprim cu toate sinecurile și toate categoriile „speciale”. În ministerul economiei și în companiile care au rămas la economie, reforma continuă. Trebuie să punem stop găurilor negre și companiilor de stat căpușate.”, scrie Claudiu Năsui.

Distribuie acest articol!

 » sursa: www.60m.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.