Cu ajutorul guvernului PNL-PSD companiile din energie au fraudat statul român cu câteva miliarde de euro – CRITICII.RO

1 min read
Cu ajutorul guvernului PNL-PSD companiile din energie au fraudat statul român cu câteva miliarde de euro – CRITICII.RO

Guvernul României modifică astăzi ordonanța prin care se acorda subvenție companiilor din energie. Practic NICOLAE Ciucă și MARCEL Ciolacu recunosc că societățile comerciale care facturează românilor energia au venit cu prețuri foarte mari profitând de legislația creată de către PSD și de către PNL.

Vorbim despre o schemă de fraudare pe care specialiștii o evaluează la aproximativ 5 miliarde de euro.

Schema era una clasică: pentru că statul român subvenționa prețul la energie indiferent care era acesta companiile cumpărau energie ieftină al cărui preț îl multiplicau prin companii intermediare. În acest fel prețul de achiziție cu care se mergea la decontare are unul de câteva ori mai mare decât costul cu care producătorul scotea energie pe piață.

Astăzi legea se modifică însă schema de fraudare a creat un prejudiciu de aproximativ 5 miliarde de euro. Cine va plăti pentru acest prejudiciu, cum va recupera și de unde va recupera statul român aceste sume colosale?

Acum legea se modifică și se revine la o formă de piață reglementată. Statul român va urma să cumpere toată energia electrică de pe piață, fie că este ieftină sau scumpă, produsă pe piața internă sau importată , va face un mixt de prețuri și va oferi către români o medie a acestora.

 » sursa: www.CRITICII.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.