Culturi agricole invadate de lăcuste. Fenomenul a alertat autoritățile

2 min read
Culturi agricole invadate de lăcuste. Fenomenul a alertat autoritățile

Roxana Dobre
– 7 iulie 2022 13:56

Invazie de lăcuste în Slatina (foto: Primăria Greci/Facebook)

Atac masiv de lăcuste în culturile agricole. Din cauza secetei, în mai multe zone din țară roiuri imense de lăcuste au înnegrit cerul şi au acoperit suprafeţe mari din culturile oamenilor. Autoritățile au anunțat și primele măsuri, campanii de stropiri cu substanțe active pentru eliminarea insectelor.
Primăria Greci, din județul Tulcea a anunțat că suprafețele agricole sunt invadate de lăcuste, în consecință luându-se decizia de a acționa pentru exterminarea acestora.”Ne confruntăm cu invazie de lăcuste. Am luat legătura cu toate autoritățile și suntem în așteptarea confirmării substanțelor active ce vor fi folosite pentru eliminarea insectelor. Cel mai probabil în cursul zilei de vineri va avea loc stropirea din elicopter. Rugăm deținătorii de albine din zona respectivă să urmărească anunțurile noastre pentru a ști exact când va avea loc dezinsecția”, a transmis primăria într-o comunicare de pe pagina proprie de Facebook.Autoritățile sunt în alertă Autorităţile locale s-au întrunit de urgenţă la Tulcea. După secetă, culturile oamenilor au fost invadate de roiuri de lăcuste. Fermierii din zonă sunt îngrijoraţi că îşi pierd culturile din cauza acestor insecte, având în vedere că oricum acestea erau afectate de secetă.  Peste 300 de hectar ar fi deja atacate până acum.”Deci, ne-au invadat lăcustele! Anul e bun: secetă, arşiţă, foamete. Exact asta mai lipsea. Sună a molimă biblică. Știi cum te simți acolo pe câmp? Ca în filmele lui Hitchcock, doar că-s lăcuste, nu păsări”, a spus un fermier, conform www.antena3.ro.Printre măsurile pe care autorităţile le au în vedere se regăsesc avertizarea populaţiei, identificarea proprietarilor culturilor şi stropirea culturilor cu soluţii speciale, din elicopter.

Invazie de lăcuste în Slatina (foto: Primăria Greci/Facebook)
Comunele afectate sunt Greci şi Măcin. Primarii acestora aşteaptă avizul celor de la Mediu pentru a putea împrăştia soluţiile de combatere a insectelor. ”Astăzi suntem în ultima fază de obţinere a tuturor avizelor. Ni s-a transmis deja substanţa activă pe care o vom aplica. Mâine dimineaţă, cum se va lumina de ziuă, încercăm să punem elicopterul în funcţiune. Cu cât mai repede, cu atât mai bine”, a declarat pentru Antena 3, Nicolae Mocanu, primarul comunei Greci, Judeţul Tulcea, una dintre comunele afectate.

 » sursa: www.agrointel.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.