Singura elevă din România admisă la Cambridge. Cine este Noela și în ce se va specializa

2 min read
Singura elevă din România admisă la Cambridge. Cine este Noela și în ce se va specializa

Noela Maria Szeker a terminat Colegiul Național „Andrei Șaguna”, unitate educațională care ani la rând a pregătit viitori studenți pentru Oxford. Însă Noela a decis că destinul ei se află la Cambridge unde va urma cursurile facultății de arhitectură. 
„La mine admitere a început undeva în octombrie, când am aplicat și s-a terminat săptămâna trecută când am primit mail oficial că am fost admisă. La început, trebuie să te înscrii pe un site special pentru admiteri, doar pentru Anglia. Ai voie să aplici la maxim 5 universități și după aceea tu îți încarci un CV și o scrisoare de intenție, care înseamnă un fel de rezumat la tot ceea ce ai făcut legat de arhitectură și extrașcolar. După aceea, eu am avut la fiecare facultate examene diferite, interviuri diferite. La Cambridge am avut 2 examene legate de arhitectură, 2 interviuri. Am mai avut de scris un eseu. Îmi dădeau task-uri în care trebuia să scriu sau să fac ceva foarte repede.
A fost pur și simplu alegerea mea și e domeniul pe care eu mi l-am dorit de foarte mult timp. De când era mică îmi plăcea să construiesc, îmi plăcea ideea de design. Nu prea înțelegeam ce înseamnă arhitectura, dar îmi plăcea ideea de construit case, de făcut designul interior, exterior. Și când am  juns la liceu, tot aceasta a fost ideea mea și meseria pe care mi-am dorit-o. (…) Părinții, în schimb, au încercat să mă îndrume și spre alte meserii, să văd măcar dacă mi-ar plăcea și le-am spus că eu nu mă văd făcând altceva. Mie asta îmi place, aici mă regăsesc. Mă completează foarte bine că îmbină știința cu arta. E ceva ce chiar mi se potrivește și este o meserie, din punctul meu de vedere, dinamică: nu te obligă să stai închis într-un birou,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.