Cum se păstrează castraveții tari, proaspeți, mai mult timp

3 min read
Cum se păstrează castraveții tari, proaspeți, mai mult timp

Castraveți tari, proaspeți mai mult timp. Păstrarea castraveților proaspeți o perioadă mai lungă după cules este una dintre dorințele oricărui grădinar, dar și a gospodinelor. Există o varietate de metode, unele mai puțin cunoscute, de a păstra aspectul și gustul proaspete la castraveți.
Principalele metode pentru păstrarea castraveților:

Alegerea tipului de castraveți și momentul recoltării
Metode pentru păstrarea castraveților
Alte metode de păstrare a castraveților proaspeți

Păstrarea castraveților proaspeți mai mult timp. Alegerea tipului de castraveți și momentul recoltării
Păstrarea castraveților proaspeți mai mult timp începe de la cules. Pentru a se păstra mai bine, castraveții trebuie să fie culeși cât mai devreme. Se aleg castraveți de dimensiuni mici și medii, dar nu foarte copți.
Legumele selectate nu trebuie să fie fără deteriorate sau să prezinte pete, dar să aibă o coajă densă fără urme de lovituri.
Înainte de a depozita castravetele, el trebuie curățat de pământ. Se poate folosi o cârpă uscată pentru a îndepărta murdăria de pe castraveți.
În cele mai multe cazuri, nu este recomandat să fie spălați castraveții înainte de a fi trimiși pentru depozitare pe termen lung, deoarece legumele se deteriorează mai repede după contactul cu apa.
În cazul castraveților supracopți, aceștia sunt folosiți pentru a colecta semințe.

Pentru depozitarea pe termen lung, există mai multe soiuri de castraveți care se pretează mai bine la păstrare. De obicei, aceștia sunt castraveți care au o coajă mai groasă și care nu ating dimensiuni foarte mari.
Dacă vreți să aveți castraveți proaspeți mai mult timp, fie îi cultivați în grădină, fie îi cumpărați de la fermieri care știți că au legume proaspăt culese. Cele din supermarket se poate să fi trecut deja printr-o perioadă mai lungă de păstrare la rece înainte să fie comercializați la raft.
Mai trebuie știut că, în general, castraveții trebuie depozitați separat de alte legume sau fructe coapte, din cauza faptului că multe dintre ele eliberează etilenă, care accelerează coacerea castraveților și, ca urmare, deteriorarea acestora.

Metode pentru păstrarea castraveților
Castraveții se pot păstra proaspeți câteva zile, până la două săptămâni, în funcție de condițiile de păstrare.
Există mai multe modalități tradiționale de a prelungi viața castraveților proaspeți după ce i-ați cules sau i-ați cumpărat:
Păstrarea castraveților în pungă de plastic, înfășurați în tifon. Castraveții se înfășoară prima dată în tifon umed, apoi se pun într-o pungă de plastic. Punga se lasă deschisă și astfel permiteți permite legumelor să rămână proaspete timp de aproximativ 10 zile.
Păstrarea castraveților înveliți în șervețele de hârtie. Castraveții se țin mai bine dacă sunt puși în șervețel de hârtie și apoi se pun într-o pungă de plastic. Metoda ajută la păstrarea castraveților proaspeți până la două săptămâni.
Păstrarea castraveților recoltați cu codiță, în apă rece. Castraveții recoltați cu tot cu codiți să păstrează bine într-un vas cu apă rece. Acest lucru le permite să rămână proaspeți timp de 3-4 săptămâni, însă în acest caz,

 » sursa: www.agrointel.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.