Cum va decurge campania de vaccinare în rândul copiilor? Autoritățile se bazează pe implicarea părinților și a cadrelor didactice

2 min read
Cum va decurge campania de vaccinare în rândul copiilor? Autoritățile se bazează pe implicarea părinților și a cadrelor didactice

Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV) a oferit mai multe răspunsuri legate de pregătirea și desfășurarea campaniei de vaccinare la copii, potrivit Newsweek.
Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de imunizare, a declarat că România este pregătită să înceapă imunizarea copiilor de la 12 ani în sus, după ce Uniunea Europeană aprobă serul Pfizer pentru aceste vârste.
„Campania de vaccinare destinată populației pediatrice va fi implementată la recomandarea forului decizional – Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA) -, în funcție de tipul vaccinului care primește autorizare condiționată de punere pe piață în acest sens.
Într-o declarație comună, Pfizer și BioNTech au declarat că au depus o cerere la EMA din Amsterdam pentru a extinde utilizarea vaccinului lor pentru a include „adolescenții cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani”. Datele din faza 3 au arătat că vaccinul a furnizat „răspunsuri robuste la anticorpi” și a fost 100% eficient în prevenirea bolii în rândul celor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
În ceea ce privește campania de vaccinare a populației pediatrice la nivel național, se va folosi infrastructura actuală, ținând cont de faptul că vaccinul care va primi autorizare în primă fază va fi vaccinul de la compania Pfizer, care are un lanț particular de frig și trebuie asigurate condițiile necesare de menținere a calității acestor vaccinuri. Procedura de vaccinare este similară, schema de vaccinare este aceeași, doza de vaccin este la fel, este nemodificată.”, declară CNCV pentru Newsweek.
Întrebați de strategia campaniei de vaccinare pentru copii, Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 a dat de înțeles că se va apela la ajutorul profesorilor și al părinților pentru a-i stimula și ajuta pe copii să se vaccineze.

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.