Deputat AUR: În lumina ultimelor declarații, cum va evita Ministerul Educației discriminarea elevilor și profesorilor care nu sunt vaccinați?

Distribuie acest articol!
Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a făcut o serie de anunțuri în spațiul public potrivit cărora studenții nevaccinați vor avea acces la orele de practică sau laborator doar în combinezoane de protecție. Mai mult decât atât, cei care s-au imunizat au prioritate în procesul de obținerea unui loc de cazare în căminele studențești. Astfel de măsuri reprezintă o discriminare bazate pe un act medical controversat, afirmă deputatul AUR Dumitru-Viorel Focșa.
Deputatul AUR susține că Ministerul Educației a ales să finanțeze „Campania Națională de Informare Vaccinare și testare pentru învățare!”, iar acum vine cu practici discriminatorii, în loc să se fi asigurat că studenții au suficiente locuri de cazare – prin construirea unor noi cămine, de exemplu. Campania respectivă a avut drept scop informarea elevilor, părinților și cadrelor didactice în legătură cu pandemia, și în care s-a pus accentul pe faptul că „educația te învață să te protejezi de opinii neconsolidate, de prejudecăți, de știri false și de manipulare”.
Date fiind cele menționate mai sus, deputatul AUR Dumitru-Viorel Focșa i-a adresat o interpelare Ministrului Educației Sorin Cîmpeanu prin care a solicitat răspunsuri la următoarele întrebări:

Care va fi statutul cadrelor didactice care vor refuza să se vaccineze? Aveți în vedere propunerea echipării lor cu combinezoane atunci când își vor susține cursurile?Care sunt măsurile concrete pe care le veți propune pentru a se evita situațiile discriminatorii din sistemul de învățământ românesc, având în vedere că vaccinarea anti COVID nu este obligatorie, iar o bună parte dintre cadrele didactice și studenți vor refuza să se vaccineze

Distribuie acest articol!

 » sursa: www.60m.ro