DA, AVEM UN BUGET SĂRAC. ȘTIȚI DE CE? DIN CAUZA SINECURILOR PLĂTITE! – CRITICII.RO

2 min read
DA, AVEM UN BUGET SĂRAC. ȘTIȚI DE CE? DIN CAUZA SINECURILOR PLĂTITE! – CRITICII.RO

Pentru a completa bugetul de stat se caută bani iar românii sunt buni de plată. Din nou. Ne-au marit taxele si impozite, au introdus taxe noi prin modificarea Codului Fiscal, companiile sunt din ce in ce mai impvarate, inflatia e in floare, dar salariile si pensiile nu cresc. Da, avem un buget sarac. Stiti de ce? Din cauza sinecurilor platite.

Ce mai pregatesc de data aceasta acesti vampiri de la guvernare? Sunteti pregatiti? Stati bine pe scaune, da? O lege care sa impoziteze bacșișul! Legea a fost depusă de către PSD. Conform acestei legi bacșișul ar urma să fie impozitat cu 10%. Banii ar ajunge la bugetul de stat și așa se completează fondurile necesare plății pensiilor speciale. Banii ar urma să apară pe bonurile date la clienți iar restaurantele vor fi obligate să îi încaseze și să îi dea mai departe către stat.

Cum ar spune personajele din serialul Las Fierbinti: ba esti prost, ba esti nebun?

Sa nu imi spuneti ca este un model european si ca tb sa ne aliniem si noi. Noi nu suntem in situatia altor state dezvoltate. Noi abia ne ducem existenta de azi pe maine.

Fostul ministru al Finanţelor Eugen Teodorovici a încercat de două ori implementarea acestei măsuri: o dată în 2015, când a avut un eşec răsunător și s-a renunţat la ea în numai câteva săptămâni, din cauza unor prevederi absurde. De exemplu, atunci, angajaţii erau obligaţi să declare câţi bani au în buzunare, la sosirea la serviciu. A doua oară a fost în 2019, când Teodorovici a depus un proiect de lege în Parlament în acest sens.

Aproape jumătate de milion de politicieni mai mari sau mai mici sunt angajați la stat. Ei fac acolo multă corupție și birocrație. În loc să îi dea afară ca să rămână bani pentru investiții partidele cresc taxele și impozitele.

Românii muncitori plătesc pentru ca politicienii să poată trăi în lux. Ce taxe ne mai puneti sa platim?

Lucrurile sunt clare: statul vrea și el bacșiș.

 » sursa: www.CRITICII.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.