Tinerii din România vorbesc despre lucrurile auzite de la proprii părinți. „Au avut grijă să-mi spună că violul a fost și din vina mea”

2 min read
Tinerii din România vorbesc despre lucrurile auzite de la proprii părinți. „Au avut grijă să-mi spună că violul a fost și din vina mea”

O relație sănătoasă între părinte și copil asigură dezvoltarea sănătoasă a copilului și pune bazele personalității, comportamentului, forței mentale/emoționale și personalității sale generale. O relație nesănătoasă cu părinții poate avea un impact profund asupra copilului de-a lungul timpului.

Dintr-un reportaj realizat de VICE, aflăm poveștile sfâșietoare ale unor tineri din România despre relația defectuoasă dintre ei și părinții lor. Jurnaliștii de la VICE au întrebat mai mulți cititori, pe Instagram, „Unde simți c-au greșit părinții în relația cu tine?”. Răspunsurile, unele mai dure decât altele, nu au întârziat să apară. Iată ce au povestit tinerii din România despre relația cu proprii părinți:

„Sunt constant judecată pentru felul în care mă machiez. În timp ce am avut parte de zero motivație și încurajare, dar au avut grijă să-mi spună că violul a fost și din vina mea, pentru că nu eram mai stăpână pe mine. Și asta a venit peste momentele în care făceau remarci usturătoarea despre corpul meu și mă puneau să mă acopăr. Asta a mers și mai departe: nu mă lăsau să merg nicăieri și am ajuns să nu am niciun prieten sau o relație. Au încercat să știe fiecare rahat despre mine de parcă am constant nouă ani și am nevoie de supraveghere. Nu mi-au dat intimitate.”, a povestit o tânără.
„Orice am făcut niciodată n-a fost îndeajuns, comparativ cu fratele mai mare. Am simțit din plin lipsa de afecțiune și obsesia de-a controla totul. Am ajuns la certuri excesive cu mama, care își descărca violent nervii pe mine. Tot „mama” m-a făcut curvă la nervi. Și la relația asta defectă a contribuit tata, consumator de alcool”, a mai scris cineva.
„Cu părinți divorțați, mama a ajuns sub influența tatălui meu vitreg, iar el nu mă mai suportă de la nașterea surorilor mele.

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.