Dan Rădulescu – despre eșuarea lui Iohannis cu PNNR: „Dumnezeu îți dă, dar nu-ți bagă și-n traistă”

4 min read
Dan Rădulescu – despre eșuarea lui Iohannis cu PNNR: „Dumnezeu îți dă, dar nu-ți bagă și-n traistă”

Dan Rădulescu, consilier politic, a acceptat invitația emisiunii Știrea Zilei prezentată de Doina Grosu pentru a discuta despre subiectele de actualitate din țară. Emisiunea poate fi urmărită integral pe Facebook accesând link-ul următor: https://fb.watch/529ndtY-VR/

Primul subiect discutat în emisiune este despre turism, acest domeniu având de suferit din cauza pandemiei.Domnul Dan Dădulescu vorbește despre introducerea voucherelor de vacanță:“A fost o idee bună și cât se poate de socială introducerea acelor vouchere, partea proastă vine din partea antreprenorilor din turism care au setat toate prețurile exact pe valoarea tichetelor primite, neexistând o politică concurențială între reprezentanții turismului. Acest program, precum programul Prima Casă care a avut același efect, prețurile s-au plafonat la suma minimă, exact același lucru se întâmplă și în turism.

O măsură gândită bine, aplicată prost, instituțiile statului, nu și-a făcut treaba bine, nici Consiliul Concurenței, nici ANPC nu a analizat treaba asta, iar atunci fericiți au fost operatorii turistici care și-au încasat tichetele și contravaloarea lor de la statul român. Comparația cu Grecia făcută de ministru român al Turismului este una tristă. Grecia știe să trăiască din turism și nu de puține ori vacanțele în Grecia sunt mai ieftine decât cele de pe litoralul românesc. În plus, serviciile nu lasă de dorit, ca pe litoralul românesc.”

Întrebat despre construirea spitalelor modulare pentru covid din banii românilor dintre care cele mai multe sunt nefuncționale și despre marele Grup de Comunicare Strategică a României, domnul consilier răspunde:“Situația este strigătoare la cer de-a dreptul, după ce că banii sunt puțini, sunt și prost investiți și evident prin firme de partid. Ne amintim de tragicul caz de la tirul ATI care a ieșit din funcțiune și în care au murit oameni. În spatele acestui business cu tiruri este fostul ministru Vlădescu care este acuzat de luare de mită și o sumă considerabilă. Aici este problema, cine livrează aceste spitale modulare, pentru că dacă începem și căutăm vom găsi întotdeauna un personaj conectat la lumea politică, așadar interesul nu mai este centrat pe cetățean. Se urmărește jaful public, nu îi interesează urmările, s-a întâmplat este răspunsul clasic sau este de vină importatorul de tiruri.”

“Toate aceste restricții sociale nu au la bază niște studii temeinice făcute de psihologi ai maselor. Ne gândim la celebrul Grup de Comunicare Strategică a cărei componență a fost ținută secretă de către Guvernul României, în condițiile în care acei oameni sunt plătiți din bani publici și din banii românilor. Noi plătim salariile, dar nu știm cu ce se ocupă acești oameni. Când a apărut în presă componența consiliului am văzut că sunt niște domni care urmează să se pensioneze cu pensii speciale la 50 de ani. Nu este niciun specialist în psihologia maselor sau specialist în logistică, doar purtători de cuvânt, niște ofițerași și oameni numiți acolo politic, iar acesta este marele grup de comunicare.

Domnul Dan Rădulescu vorbește despre campania de vaccinare și obiectivul premierului de a elimina toate vocile anti-vaccinare din România:“Afirmația este foarte tendențioasă și este foarte grav că a pornit de la un asemenea nivel. Nu poți să elimini vocile care nu îți convin, asta se întâmplă în statele totalitare, dar nu într-un stat democratic. De ce premierul nu caută niște căi pentru o mai bună informare a populației, campanii audio-video de informare că tot se dau bani de la stat către întreg audov-izualul ca să supraviețuiască.

“Faptul că ai ținut închis un an de zile toți oamenii pe motiv de pandemie, tu ca politician, nu respecți ce îi ceri cetățeanului să facă, iar acest cetățean lucrează part-time sau nu mai lucrează deloc, dar îi dai 3000 de lei amendă pentru proteste. Îți ostilizezi și mai mult cetățeanul și se va împotrivi și mai mult împotriva sistemului, iar asta înseamnă să nu ai oameni competenți în guvern și angajați competenți în instituțiile statului.”

Întrebat despre acei bani mulți promiși de Klaus Iohannis și unde sunt banii pentru reconstruirea României, domnul consilier răspunde:“Dacă ne gândim când au venit aceste anunțuri, despre acești bani, au venit într-un moment cheie, în noiembrie, înainte de alegerile din decembrie. Dintr-o dată, speranțele românilor au fost foarte bine gonflate prin primirea celor 80 de miliarde de EURO de la UE. Evident că votul electoral a fost unul favorabil pentru cel care a dat acest anunț. Ajungând în zilele noastre, Bruxelles a refuzat să dea drumul banilor din cauza unui proiect prost făcut de către ministru Ghinea și echipa lui.

Urmăriți emisiunea integral pe Facebook accesând link-ul următor: https://fb.watch/52jlAIXmKI/

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.