Dan Tanasă, întrebare pentru ministrul de externe, Luminița Odobescu: ați purtat discuții cu reprezentanții statului austriac pe această temă, în marja Congresului PPE?

2 min read

Deputatul AUR Dan Tanasă a adresat o nouă solicitare ministrului de externe al României, Luminița Odobescu, privind aderarea țării noastre la spațiul Schengen, în contextul în care în perioada 6-7 martie a avut loc, la București, Congresul Partidului Popular European (PPE). De această dată, parlamentarul AUR a dorit să afle dacă reprezentanții statului român au purtat discuții cu reprezentanții statului austriac pe această temă, în marja Congresului PPE.

Având în vedere că în perioada 6-7 martie 2024 s-a desfășurat, la București, Congresul Partidului Popular European (PPE), grupare din care face parte și Partidul Popular din Austria (OVP), condus de cancelarul Karl Nehammer, care se opune in continuare aderării României la spațiul Schengen și în lumina declarațiilor recente făcute de Ministrul De Interne Austriac, Gerhard Karner, care a afirmat că deocamdată nu se pune problema ca România să fie membru cu drepturi de depline în spațiul de liberă circulație,

În contextul în care Cogresul PPE reprezintă o bună oportunitate pentru a repune în discuție subiectul aderării României la Spațiul Schengen, vă rog, Doamnă Ministru, să îmi răspundeți la următoarele întrebări:

  1. Ați purtat discuții cu reprezentanții statului austriac pe această temă, în marja Congresului PPE?
  1. Cum a abordat partea română această problemă și dacă a existat o schimbare de poziție din partea statului austriac?
  1. Există un termen realist pentru aderarea României la Schengen? Dacă nu, care sunt următoarele demersuri pe care le veți face pentru grăbirea acestui proces.

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.