Dan Tanasă: Români, luați aminte! PSD, PNL și UDMR nu dau doi bani pe sănătatea voastră!

2 min read

PSD, PNL și UDMR mimează din nou că le pasă de sănătatea românilor. Ca de fiecare dată când e campanie electorală, această coaliție toxică scoate din sertar proiecte de lege prin care „se angajează” să construiască spitale. După ce trec alegerile, toate aceste proiecte rămân doar pe hârtie, și asta pentru că această clasă politică nu dă doi bani pe sănătatea românilor, susține Dan Tanasă. Camera Deputaților a adoptat un proiect de lege, inițiat de Guvern la sfârșitul lunii martie a.c., referitor la investițiile în infrastructura spitalicească.

„După 35 de ani de PSD, PNL și UDMR au un proiect îndrăzneț în care, chipurile, se vor investi miliarde de lei în infrastructură spitalicească. Doar că ceea ce nu ne spune deocamdată cu subiect și predicat, dar știm că se va întâmpla: majoritatea investițiilor vor veni, nu din fonduri europene – din fondurile structurale pe care România nu le accesează, nu din taxele și impozitele românilor, nici măcar din PNRR, pentru că anul trecut PSD, PNL și UDMR au tăiat nu mai puțin de 740 de milioane de euro din PNRR pentru spitale – banii vor veni, cel mai probabil, din împrumuturi externe, pentru că aceasta este metoda prin care funcționează această guvernare”, a declarat deputatul AUR în timpul dezbaterii din plenul Camerei Deputaților. El a amintit că orice român știe cât de puține investiții s-au făcut în sistemul de sănătate din România. De aceea, cea mai mare teamă a românilor este să nu ajungă la spital pentru că se întorc acasă cu mult mai multe probleme din cauza mizeriei din spatele.

Dan Tanasă a amintit și de bătaia de joc la adresa cadrelor medicale și a personalului auxiliar și a reiterat că AUR a depus un proiect – Alexandru Pesamosca – prin care propune susţinerea financiară a investiţiilor private în extinderea, construcţia şi/sau înfiinţarea, amenajarea şi dotarea de unități sanitare constituite și organizate conform legii. Pe această cale, deputatul a făcut apel către ceilalți parlamentari să susțină inițiativa AUR.

„Vă îndemnăm să susțineți și proiectul AUR Alexandru Pesamosca prin care dorim să implementăm modelele de succes din mediul privat din domeniul sănătății, să le punem într-o lege și să le multiplicăm. (Cât despre Pl-x 254/2024) nu credem că PSD, PNL și UDMR vor pune în practică acest proiect, pentru că am mai văzut proiecte de genul acesta. Ele apar în anii electorali pentru a încerca să-i manipuleze pe oameni și a mima interesul acestor partide. Vă îngrijorați cu privire la sănătatea românilor, dar românii știu foarte bine că nu vă interesează în niciun fel sănătatea lor”, a mai spus deputatul.

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.