Darius Pop (AUR): Inegalităţile din sistemul de salarizare ar trebui atenuate printr-o politică fiscală realistă, în favoarea oamenilor care încă vor să muncească şi să trăiască în România!

2 min read

Deputatul Darius Pop (AUR) a făcut o radiografie a sistemului de salarizare din România, în care arată că există inegalități salariale ce ar trebui atenuate printr-o politică fiscală realistă, în favoarea oamenilor care încă vor să muncească şi să trăiască în România.

Parlamentarul susține că românii nu o duc deloc mai bine, în ciuda minciunilor bine plătite din bani publici de către PSD și PNL, pe care ni le servește zilnic presa aservită. Mai mult decât atât, indiferent de valoarea salariilor, acestea sunt impozitate cu același procent, ceea ce este o mare nedreptate.

„Aproape 15% dintre salariaţii cu contracte de muncă pentru normă întreagă au salarii brute la nivelul salariului minim brut pe ţară, iar media celor mai mici salarii din România, pentru 40% dintre salariaţii cu contracte de muncă cu normă întreagă, a fost, în luna februarie a acestui an, de 3.362 lei, cu doar 62 de lei peste salariul minim!

La antipod, pentru cele mai mari, 10% din salarii, salariul mediu brut era în luna februarie de 37.375 lei, adică de zece ori mai mare decât salariul minim pe economie!

Prin urmare, raportul dintre salariul minim brut pe ţară şi câştigul salarial mediu brut a fost, în luna februarie 2024, de 41,3%, în timp ce în luna octombrie 2023, când a fost adoptată actuala valoare a salariului minim brut, raportul era de 43,9%”, a ilustrat deputatul.

Darius Pop consideră că, odată cu alegerile de anul acesta, trebuie să înceapă reconstrucția României. În ceea ce privește creșterea nivelului de trai al românilor, aceasta se poate face inclusiv prin reducerea discrepanțelor salariale, a reiterat deputatul.

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.