de aici a pornit flacăra revoluției – CURIERUL ROMÂNESC

2 min read
de aici a pornit flacăra revoluției – CURIERUL ROMÂNESC

Liderul partidului AUR a fost ovaționat la Timișoara de sutele de români adunați să comemoreze victimele revoluției române.

Cei prezenți au pornit în marși cu steaguri tricolore și cântând imnul revoluției române. George Simion a cerut celor prezenți să păstreze un moment de reculegere și s-au aprins lumânări:

„Acum 31 de ani de aici, de la Timișoara, a pornit flacăra revoluției române. Atunci a pornit lupta noastră sfântă pentru libertate și astăzi trebuie să ne luptăm mai aprig decât oricând pentru drepturile noastre.

Peste 1 000 de români au murit atunci străpunți de gloanțe dar nimeni nu a răspuns pentru acest genocid comis împotriva poporului român. Nimeni nu vorbește despre faptul că după moartea lui Ceaușescu, sub conducerea criminalului Ion Iliescu, au murit de zece ori mai mulți români, numai ca acesta să își justifice regimul corupt instaurat.

Justiția nu și-a făcut treaba și nu a găsit pe cei vinovați că au tras în poporul român, iar astăzi dreptatea nu a fost făcută” a declarat George Simion prezenta la eveniment.

Poliția a fost nevoită să îndepărteze și doi dintre revoluționarii lui Ion Iliescu, nemulțumiți de cuvintele spuse de George Simion și veniți să strice evenimentul de comemorare a victimelor celor care în 1989 au căzut străpunși de gloanțe. Când s-a ținut momentul de reculegere cei doi recalcitranți au adresat injurii.

 » sursa: www.curierulromanesc.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.