De ce este benefic să consumi alimente BIO?

2 min read
De ce este benefic să consumi alimente BIO?

Alimente BIO – beneficiile asupra organismului
În ultimii ani, industria alimentelor BIO a intrat și pe piața din România și s-a dezvoltat remarcabil. Tot mai multe astfel de produse sunt prezente pe rafturile magazinelor și stau la dispoziția clienților. Cu toate acestea, probabil încă te întrebi de ce ar trebui să alegi produse BIO și nu produse obișnuite. Ei bine, alimentele BIO îți aduc o serie de beneficii pe care trebuie să le cunoști:

Nu conțin organisme modificate genetic. Subiectul legat de organismele modificate genetic a fost îndelung discutat la nivel mondial. Cu toate acestea, nu există concluzii care să ateste că ar fi dăunătoare pentru organism. În ciuda acestui fapt, fermierii care își asumă creșterea animalelor sau a plantelor după standardele BIO, nu au voie să folosească organisme modificate genetic.
Sunt crescute în pământ organic. O altă regulă pe care trebuie să o respecte fermierii care cultivă recolte BIO este folosirea tehnicilor naturale de fertilizare și îngrijire a solului. Acest lucru înseamnă că folosesc îngrășământ natural, din surse controlate, iar alimentele nu intră în contact cu substanțele chimice din îngrășământul sintetic.
Nu conțin pesticide și erbicide. Așa cum probabil ai anticipat, pesticidele și erbicidele sunt strict interzise în fermele care produc alimente BIO. Acestea trec printr-o serie de pregătiri și autorizații, ceea ce atestă faptul că alimentele nu conțin nicio substanță chimică dăunătoare organismului.
Nu conțin neurotoxine. Neurotoxinele fac parte din categoria substanțelor ce atacă celulele nervoase. Acestea se găsesc în special în compoziția alimentelor procesate și a celor la conservă. Atunci când alegi să consumi alimente BIO, eviți contactul aceste substanțe și îți protejezi sănătatea.
Nu au conservanți, coloranți sau arome artificiale. Pe lângă fructe și legume BIO, există multe alte astfel de produse. Spre exemplu, la categoria BIO găsești sucuri,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.