De la 1 februarie Polonia are TVA zero la alimente și gaz, în timp ce Guvernul Ciucă nu are soluții… – 4media.INFO

1 min read
De la 1 februarie Polonia are TVA zero la alimente și gaz, în timp ce Guvernul Ciucă nu are soluții… – 4media.INFO

Premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, a anunțat marți într-o conferință de presă măsurile radicale pe care guvernul la va lua de la 1 februarie pentru a stopa criza prețurilor și a opri inflația.

Principalele măsuri:

TVA zero la mâncareTVA zero la gazele naturaleTVA zero la îngrășămintele folosite în agriculturăTVA scăzut de la 23% la 8% pentru carburanții auto

Polonia a înregistrat în decembrie 2021 o inflație anuală de 8,6%, cel mai mare nivel din ultimii 20 de ani. Ca urmare a creșterii galopante a inflației, puterea de cumpărare a scăzut dramatic.

Premierul polonez a anunțat că impactul bugetar al acestor măsuri va fi de circa 4 miliarde de euro.

Revenind în România, Ministerul Energiei, Virgil Popescu (PNL), a lansat un atac la adresa ANRE, condusă de fostul deputat PSD Dumitru Chiriță, în scandalul facturilor eronate la energie și gaze. Ministrul acuză că, prin felul în care a acționat, ANRE ar fi transmis în piață semnalul că furnizorii pot scăpa și că nu s-ar fi ajuns aici dacă autoritatea ar fi controlat furnizorii și le-ar fi transmis să nu dea drumul facturilor, dacă nu sunt gata sistemele informatice.

Navigare în articole

 » sursa: www.4media.info

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.