Decizia finală: se deschid școlile din 8 februarie. Ce spune președintele

2 min read
Decizia finală: se deschid școlile din 8 februarie. Ce spune președintele

Președintele Klaus Iohannis a declarat după ședința de la Palatul Cotroceni că din data de 8 februarie, odată cu începutul semestrului al doilea, majoritatea școlilor se vor deschide, în funcție de scenariul în care se află.
„Am avut o discuție foarte importantă cu premierul, cu ministrul Educației, cu ministrul Sănătății, tema discuției: deschidem sau nu deschidem școlile. Pot să vă comunic că am ajuns în unanimitate la o concluzie extrem de importantă. Începând din semestrul doi, din 8 februarie, majoritatea școlilor se vor redeschide. Asta evident în condițiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel cum am avut evoluțiile din ultimele săptămâni. Majoritatea școlilor se redeschid, elevii se întorc la școală. Se revine la sistemul descentralizat care ține cont de evoluția în fiecare localitate.

În localitățile aflate în scenariul verde toți copiii merg la școală și la grădiniță.
În scenariul galben merg în continuare la școală, copiii din ciclul 1-4 și copiii din clasele terminale, dar și copiii de la grădiniță.
În cazul în care localitatea intră în scenariul roșu, peste 3 cazuri la mia de locuitori, continuă pentru un timp să meargă la școală și la grădiniță doar ciclul primar, restul nu mai merg la școală.
Atunci când se ajunge rata de infectare peste 6 la mie, localitatea se carantinează și școlile se închid și se merge în online.

Toate aceste lucruri vor deveni realitate dacă lucrurile nu se schimbă grav. Decizia finală va fi luată în 2 februarie, când vom avea o ședință de evaluare.”, a subliniat președintele României.
 
„Am avut mai multă înțelegere în România față de alte țări, chiar cu sisteme mai avansate. Au fost țări europene care au avut dificultăți mai mari în predarea online. În România, cadrele didactice, deși nu au avut întotdeauna echipamentele necesare și resurse au închis cu bine 2020 și sunt convins că vor face asta și în anul școlar 2020 – 2021”,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.