Declarația comună a președinților Joe Biden și Vladimir Putin: Un război nuclear nu trebuie să aibă loc niciodată

2 min read
Declarația comună a președinților Joe Biden și Vladimir Putin: Un război nuclear nu trebuie să aibă loc niciodată

Prima întâlnire dintre Joe Biden și Vladimir Putin s-a încheiat miercuri, la Geneva, cu o declarație comună a celor două părți. În declarație, cei doi lideri vorbesc de dialogul bilateral pentru a controla armamentul și a reduce riscurile unui război nuclear.
„Noi, președintele Statelor Unite ale Americii, Joseph R. Biden și președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, observăm că Statele Unite și Rusia au demonstrat că, chiar și în perioade de tensiune, sunt capabili să facă progrese în ceea ce privește obiectivele noastre comune de asigurare predictibilitatea în sfera strategică, reducând riscul conflictelor armate și amenințarea cu războiul nuclear.
Recenta prelungire a noului tratat START exemplifică angajamentul nostru față de controlul armelor nucleare. Astăzi, reafirmăm principiul că un război nuclear nu poate fi câștigat și nu trebuie niciodată purtat.
Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.
În conformitate cu aceste obiective, Statele Unite și Rusia se vor lansa împreună într-un dialog bilateral integrat de stabilitate strategică în viitorul apropiat, care va fi deliberat și robust. Prin acest dialog, încercăm să punem bazele pentru viitoarele măsuri de control al armelor și de reducere a riscurilor”, sună declarația celor doi șefi de stat.

Dragi prieteni,
dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.
Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.
Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație,

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.