Weber a fost revocată din funcție. Orban: Săptămâna viitoare va începe procedura de numire a noului Avocat al Poporului

Distribuie acest articol!
Renate Weber a fost revocată din funcție, cu 247 de voturi pentru și 32 de voturi contra. Majoritatea pro-revocare a fost formată din PNL-USR-UDMR. Ludovic Orban a anunțat că până la sfârşitul sesiunii parlamentare să fie numită o nouă persoană în această poziţie, scrie Agerpres.
„Astăzi, în baza raportului întocmit de Comisiile juridice ale celor două Camere ale Parlamentului, plenul Parlamentului a hotărât revocarea din funcţia de Avocat al Poporului a doamnei Renate Weber, pentru motive care ţin de încălcarea Constituţiei şi a legilor ţării. Este o decizie care a fost luată în conformitate cu procedurile constituţionale şi legale, care are o fundamentare şi are un raport al Comisiilor juridice prin care se precizează clar încălcările Constituţiei şi legislaţiei care au stat la baza revocării“, a declarat Orban la finalul şedinţei Camerelor reunite ale Parlamentului.
El a adăugat că săptămâna viitoare va începe procedura de numire a noului Avocat al Poporului, „o procedură care este prevăzută în Constituţie, în lege, în regulamentele comune”.
„Vom derula această procedură astfel încât, până la finalul sesiunii parlamentare, să reuşim în cadrul unei şedinţe comune a celor două Camere ale Parlamentului numirea unui Avocat al Poporului. (…) Când vom lua decizia, o vom face publică. (…) Nu este nicio încălcare a statului de drept“, a adăugat Orban.

Distribuie acest articol!

 » sursa: www.60m.ro