Deputat AUR, întrebare pentru ministrul Energiei: Ce mine de cărbune vor fi redeschise?

2 min read

Silviu-Titus Păunescu, deputat AUR de Ialomița, i-a adresat ministrului Energiei, Virgil Popescu, o întrebare parlamentară referitoare la situația minelor de cărbune din România. Mai precis, deputatul AUR i-a solicitat ministrului în cauză să transmită ce măsuri va lua cu privire la acest sector, în contextul în care UE își propune să crească producția de energie cu scopul de a-și asigura independența energetică față de Federația Rusă. Totodată, Păunescu a solicitat un punct de vedere referitor la situația termocentralei Mintia, care este în continuare închisă.

În contextul în care atât România, cât și Europa, caută soluții pentru a suplimenta creşterea producţiei de energie și de a obține independenţa energetică faţă de Rusia, Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene și responsabil pentru Pactul Verde, a afirmat că energia generată prin arderea cărbunelui va putea fi folosită și în viitor de statele Uniunii Europene, ca o alternativă la consecințele economice generate de războiul din Ucraina.

Prin urmare, domnule ministru, vă rog să îmi transmiteți care sunt minele de cărbune pe care intenționați să le redeschideți, cunoscând faptul că suplimentarea producției în centrele deja existente nu va fi îndeajuns pentru a suplini nevoia internă.

De asemenea, cunoscând faptul că România s-a angajat prin Planul Național de Redresare și Reziliență să facă o reformă a pieței de energie electrică, prin înlocuirea cărbunelui din mixul energetic și promovarea producției de electricitate din surse regenerabile, vă rog să îmi precizați și cum va afecta posibila redeschidere a unor unități miniere, dar și creșterea producției de cărbune, angajamentele asumate de țara noastră.

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.