Deputat AUR: Statul român trebuie să deschidă un consulat la Calais – Franța pentru a proteja românii din zonă

2 min read
Deputat AUR: Statul român trebuie să deschidă un consulat la Calais – Franța pentru a proteja românii din zonă

Distribuie acest articol!
„Înființarea de consulate acolo unde românii au nevoie nu este un act de bunăvoință, ci un drept prevăzut de art.17 din Constituție”, susține deputatul AUR Dorel Acatrinei. Acesta solicită autorităților să deschisă consulate în zona Calais – Franța, unde a fost înjunghiat mortal Mihai Spătaru, dar și în Italia și Spania, unde trăiesc și muncesc foarte mulți români.
În vederea deschiderii noilor consulate, Acatrinei susține că autoritățile trebuie să aibă în vedere următoarele criterii: 
distanța față de cel mai apropiat consulat și dimensiunea comunității românești;volumul solicitărilor de servicii și asistență consulară formulate de cetățenii români din regiunile vizate;drumul până la Consulat nu trebuie să depășească 2-3 ore de mers cu mașina.
De asemenea, parlamentarul consideră că este necesară suplimentarea numărului de personal și identificarea de noi spații pentru eficientizarea serviciilor consulare. În plus, pe baza propunerii primite din partea reprezentanților comunităților românești din străinătate, trebuie înființate și consulate itinerante pe perioade limitate până la înființarea unui consulat definitiv, care să fie făcute cunoscute românilor din străinătate prin presă și prin intermediul rețelelor de socializare și al paginilor de internet dar și înființarea unui call-center, precizează Dorel Acatrinei.
În contextul tragediei din regiunea Calais din Franța, parlamentarul AUR i-a solicitat ministrului de Externe, Bogdan Aurescu, să precizeze dacă va înființa un consulat în această zonă, precum și data la care va înființa noi consulate în Italia si Spania, ținând cont de criteriile enunțate mai sus.

Distribuie acest articol!

 » sursa: www.60m.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.