Prof. Mircea Miclea, fost Ministru al Educației: Dacă nu vor apărea lideri din noile generații, vom deveni o populație vorbitoare de limbă română, fără stat / Niciodată libertatea nu a fost mai pusă în pericol ca acum

2 min read
Prof. Mircea Miclea, fost Ministru al Educației: Dacă nu vor apărea lideri din noile generații, vom deveni o populație vorbitoare de limbă română, fără stat / Niciodată libertatea nu a fost mai pusă în pericol ca acum

Mircea Miclea, fost Ministru al Educației, a spus că niciodată libertatea nu a fost pusă sub semnul întrebării așa cum este în zilele noastre.
El a explicat că există o presiune foarte mare în special pe libertatea de gândire și de exprimare.
„Niciodată libertatea nu a fost mai pusă în pericol ca acum. Este pusă o presiune ca nicicând pe libertatea de a gândi. Când debitul de informație este enorm, capacitatea de a reflecta asupra informației se reduce. Și-atunci alegi informația care este validată de grupul în care te afli. Consecința: devii mai puțin liber”, a declarat el la Marius Tucă Show.
Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.
Mircea Miclea afirmă că în zilele noastre s-au pierdut idealurile care depășesc propria persoană. El a exemplificat prin faptul că acum 101 de ani, în timpul vârfului pandemiei de gripă spaniolă, românii s-au mobilizat pentru a face Marea Unire.
„S-au pierdut idealurile transindividuale. Nu mai există idealuri ca să fie deasupra noastră. Majoritatea se gândește doar la confortul propriei persoane.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
Mereu dau acest exemplu: acum 100 de ani, în plină pandemie, o Transilvanie absolut deteriorată s-au adunat și s-au dus la Alba Iulia pentru a face unirea cu Țara.
Nu avem un ideal ca stat, nu avem lideri care să contureze idealuri majore”, a continuat Miclea.
În ceea ce privește viitorul, profesorul Miclea spune că acesta va fi decis de cei tineri. Dacă nu se vor ridica lideri adevărați din rândul acestora, vom dispărea ca entitate.
El consideră că Europa trece printr-o criză majoră,

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.