Deputații AUR de Iași solicită Ministerului Mediului să adopte măsuri urgente pentru a proteja fauna din zona lacului CUG 1 din municipiului Iași

2 min read

Deputații AUR de Iași, Mihail Albișteanu și Cristian Ivănuță, solicită Ministerului Mediului să adopte măsuri urgente pentru a proteja fauna din zona lacului CUG 1 din municipiului Iași. Lacul urmează să fie asanat, iar în locul său se vor construi blocuri de locuințe cu șase etaje. Astfel, un întreg ecosistem va fi distrus. Parlamentarii AUR cer autorităților să vină urgent cu soluții.

Aceștia au prezentat Ministerului Mediului situația în care se află astăzi lacul:

„Municipiul Iași dispune de un număr redus de lacuri ce s-au format în mod natural, din categoria cărora face parte și Lacul CUG1, o acumulare de apă de dimensiuni mici, aflată în proprietate privată, situată la intersecția dintre Aleea Tudor Neculai și Aleea Strugurilor.

Foto: 7iasi.ro

Lacul urmează a fi secat în totalitate, procesul fiind în curs de desfășurare în acest moment, în acea zonă urmând să fie ridicate blocuri de locuințe. Fauna formată din rațe, broaște țestoase, pești este cea mai expusă pericolelor. Odată cu scăderea în volum a apei, viețuitoarele încearcă să-și caute refugiu în alte locuri. Broaștele țestoase părăsesc zona lacului și mor strivite sub roțile mașinilor”, au precizat deputații.

Având în vedere cele prezentate, Mihail Albișteanu și Cristian Ivănuță au solicitat Ministerului Mediului să transmită răspuns la întrebarea: ce măsuri veți întreprinde pentru protejarea viețuitoarelor care au de suferit în urma procesului de secare a lacului?

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.