Deputații Mihail Albișteanu și Cristian Ivănuță aduc în atenția ministrului Sănătății deficiențele de funcționare din cadrul secției de radiologie a spitalului „Sfânta Maria” din Iași

2 min read

Deputații AUR de Iași, Mihail Albișteanu și Cristian Ivănuță, au sesizat Ministerului Sănătății o serie de probleme ce vizează funcționarea secției de radiologie din cadrul Spitalului „Sfânta Maria” din Iași. Cei doi parlamentari solicită ministrului Alexandru Rafila să aibă în vedere această situație și transmită dacă se pot remedia deficiențele identificate la această unitate medicală.

La Spitalul „Sfânta Maria” din Iași, secția de radiologie întâmpină anumite deficiențe de funcționare. Cazurile care necesită investigații și servicii pe specializarea radiologie sunt direcționate către alte spitale/clinici din municipiu. În momentul de față, în cadrul Spitalului „Sfânta Maria”, se efectuează investigații CT și RMN, iar radiografiile sunt efectuate, în principiu, la Spitalul de Neurochirurgie. Spitalul deține, pe secția de radiologie, anumite echipamente care presupun un regim special de avizare în vederea funcționării.  Însă, numărul cazurilor care necesită astfel de investigații a crescut semnificativ, pacienții fiind direcționați către alte spitale/clinici.

Fiind vorba despre una dintre cele mai importante unități spitalicești din regiunea Moldovei, situația existentă creează un disconfort pentru pacienții care sunt nevoiți să se deplaseze la alt spital pentru a beneficia de serviciile necesare.

Având în vedere cele expuse mai sus, domnule ministru, vă rog să îmi răspundeți următoarei întrebări:

  1. Se poate remedia în vreun fel deficiența de funcționare pe secția de radiologie în cadrul Spitalului „Sfânta Maria” din Iași?
Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.