Deputatul George Badiu (AUR) participă la cea de-a XIV-a reuniunea a JPSG Europol

1 min read

În perioada 18-19 februarie 2024, deputatul George Badiu (AUR) participă, alături de alți doi colegi parlamentari, la cea de-a XIV-a reuniune a Grupului mixt de control parlamentar al Europol, la Gent, în Belgia, în calitate de reprezentanţi ai Comisiei speciale comune de control parlamentar specializat al Europol a Parlamentului României, se arată într-un comunicat de presă emis de Camera Deputaților.

Potrivit sursei citate, pe ordinea de zi a reuniunii se află Raportul de activitate al Europol pentru perioada octombrie 2023 – februarie 2024 şi Raportul Autorităţii Europene pentru protecţia datelor (EDPS)

Totodată, cea de-a doua parte a lucrărilor va cuprinde sesiuni de întrebări şi răspunsuri referitoare la traficul ilicit de arme de foc şi combaterea traficului de persoane în statele membre ale Uniunii Europene.

Printre oficialii invitaţi să se adreseze participanţilor în cadrul evenimentului se numără: Comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, Ministrul afacerilor interne din Belgia, Annelies Verlinden, Directorul executiv al Europol, Catherine De Bolle, şi Preşedintele Autorităţii Europene pentru Protecţia Datelor, Wojciech Wiewiórowski.

În cadrul acestei reuniuni, membrii JPSG exercită activitatea de control parlamentar asupra Agenţiei Europol, prevăzută în Regulamentul JPSG, inclusiv prin adresarea de întrebări orale reprezentanţilor structurii de conducere a Agenţiei europene. Membrii JPSG au, de asemenea, posibilitatea de a solicita un răspuns în scris, în cazul în care răspunsul la o întrebare este considerat insuficient, se mai arată în comunicat.

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.