Sebastian Suciu (AUR): Fermierii au nevoie de măsuri care să faciliteze accesul produselor românești pe piețele locale și internaționale

2 min read

Într-o declarație politică, deputatul AUR Sebastian Suciu atrage atenția asupra problemelor nerezolvate din domeniul agriculturii și prezintă câteva măsuri ce ar putea fi adoptate pentru a impulsiona acest sector. În prezent, realitatea este sumbră: sectorul agricol este prins între falimentul a aproape un sfert din fermele românești și o rată de sărăcie îngrijorătoare care afectează 20% din populația țării, subliniază deputatul.

„Majoritatea afacerilor de familie din domeniul agricol sunt în pragul falimentului. Aceasta este o realitate sumbră și o mărturie a provocărilor cu care se confruntă fermierii români în încercarea de a-și susține afacerile. Eșecul acestor ferme nu este doar un semn al dificultăților economice, ci și un eșec al guvernărilor care au asistat nepăsătoare la căderea unui sector cu un potențial uriaș. Agricultorii români, în loc să fie susținuți, sprijiniți, sunt tratați ca niște infractori, le sunt puse bețe-n roate”, a declarat Sebastian Suciu.

În context, deputatul a amintit că fermierii români au acces cu greu pe piața locală, spre deosebire de marile lanțuri de magazine care se bucură de avantaje. Ce este de făcut? Soluția stă în mâinile guvernanților. Astfel, Sebastian Suciu susține că există câteva măsuri ce pot fi luate de autorități pentru a-i sprijini pe fermierii români, în paralel cu apărarea intereselor fermierilor români la Bruxelles. România are printre cele mai mici subvenții, deși avem un potențial enorm în agricultură.

„Fermierii români au nevoie de mecanisme care să încurajeze tinerii să se implice în agricultură, oferindu-le oportunități de formare profesională și acces la tehnologii moderne. Prin revitalizarea sectorului agricol la nivel de bază și sprijinirea inovației și antreprenoriatului în rândul fermierilor români, se pot deschide noi perspective pentru dezvoltarea durabilă a agriculturii românești.

Adoptarea unor măsuri care să faciliteze accesul la piețele locale și internaționale pentru produsele românești ar putea reprezenta o soluție vitală. Dar cine să o facă? PSD și PNL? Aceste partide au pus cerealele din Ucraina pe primul loc, preferând să omoare agricultura românească. Crearea de lanțuri scurte de aprovizionare, susținerea piețelor locale și promovarea produselor autentic românești pot contribui la creșterea veniturilor pentru micii fermieri și la reducerea sărăciei în mediul rural”, a mai spus Sebastian Suciu.

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.