Doi copii din Râmnicu-Vâlcea au fost salvați de la moarte dintr-un râu înghețat

2 min read
Doi copii din Râmnicu-Vâlcea au fost salvați de la moarte dintr-un râu înghețat

Cei doi se aflau alături de alți trei copii se aflau în apropierea râului Olt din Râmnicu-Vâlcea. Unul dintre copii a vrut să se dea pe gheața care s-a depus peste râu, însă aceasta s-a rupt imediat sub el. Prietenul său a sărit după el în apă, să-l ajute, însă nu a reușit.
La scurt timp, pompierii au ajuns la fața locului și, din fericire, au reușit să-i salveze. La sosire acestora copiii se aflau în apă, ținându-se cu mâinile de gheață, ca să nu se ducă la fundul apei.

„Un minut…atât a durat până când salvatorii au ajuns la cei doi copii care căzuseră în râul Olt și care se țineau la suprafață doar cu ajutorul unor bucăți de gheață. Câteva secunde dacă ar mai fi întârziat…Dar nu au întârziat.
Salvatorii s-au mișcat ireproșabil, iar cei doi copii au fost salvați! Un minut cât pentru două vieți!
Felicitări, Cristian, Daniel, Mihai și Alexandru”, a declarat Ministerul Afacerilor Interne România, pe pagina de Facebook, conform epitești.ro
Cei doi copii au fost predați ambulanțelor medicale. 
Alți doi copii de 14 ani au fost la un pas de tragedie, în județul Argeș.
Se pare că aceștia au vrut să se plimbe cu bicicletele pe un lac înghețat din Oarja, județul Argeș; însă gheața a cedat, din cauza greutății lor. 
Când pompierii au ajuns la fața locului, micuții erau deja scoși din apele înghețate de către un localnic, martor la incident. ambii erau în stare conștientă.
Din fericire, bărbatul a intervenit la timp, așa că cei doi nu au avut nevoie de îngrijiri medicale. Unul dintre ei s-a dus singur spre casă, iar celălalt a fost condus acasă de către un alt localnic. 
Citește și Un bătrân și câinele său au fost salvați dintr-un lac înghețat de către un băiat de 17 ani

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.