Doi frați din Vaslui au refuzat să plece de la școală acasă. Motivul lor a șocat profesorii, care au chemat imediat poliția

Au refuzat să mai plece de la școală de frică tatălui abuziv
O fetiţă de 12 ani şi fratele ei, un băieţel de 8 ani, din comuna Ibăneşti, Vaslui, au refuzat să mai plece acasă de la școală. Copiii le-au spus cadrelor didactice că sunt abuzați de tatăl lor, care se îmbată în fiecare zi, nu le dă de mâncare și îi lovește cu biciul.

Profesorii au anunțat, ulterior, Direcţia Generală de Asistenţă şi Protecţia Copilului Vaslui, care a sesizat Poliţia municipiului Bârlad cu privire la abuzurile reclamate de cei doi copii. Anchetatorii au stabilit că, în data de 3 octombrie, pe fondul consumului de alcool, tatăl micuților, un bărbat de 70 de ani, i-ar fi lovit pe aceștia cu un bici în zona gambelor. În urma agresiunilor, micuții au suferit leziuni traumatice ce necesită 1-2 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare. Ei sunt internați, în acest moment, într-un centru de specialitate al Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului Vaslui.
Citește și: O mamă din Satu Mare a transmis live pe TikTok cum își bate copilul de 6 ani
Între timp, polițiștii au deschis dosar penal pentru violență în familie. Sâmbătă, bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.
„În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie, iar în urmă cercetărilor efectuate, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Bârlad au stabilit stabilit că, în dată de 3 octombrie 2021, pe fondul consumului de alcool, bărbatul de 70 de ani şi-ar fi agresat copiii, în gospodărie, lovindu-i cu un bici în zona gambelor”, a declarat inspectorul de poliţie Bogdan Gheorghiţă, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, potrivit adevarul.ro.
Citește și: Copii de creșă bătuți și forțați să se spele cu apă din toaletă

Surse: adevarul.ro, 

 » sursa: www.qbebe.ro