Domnule Ciolacu, soluția nu este impozitarea progresivă, ci eliminarea pensiilor speciale! – CRITICII.RO

2 min read
Domnule Ciolacu, soluția nu este impozitarea progresivă, ci eliminarea pensiilor speciale! – CRITICII.RO

Coaliția este în criză. Liderii PSD, PNL și UDMR și-au dat seama că nu mai pot asigura clientei politice privilegiile cu care s-a obișnuit, astfel că pentru a strânge bani în vistieria statului este nevoie să colecteze și mai mulți bani de la românii care încă n-au fugit peste hotare. Marcel Ciolacu a vorbit despre introducerea impozitării progresive, după modelul câtorva țări vestice – deci, o nouă formă fără fond. Și tot PSD afirmă cu ipocrizie că are în plan readucerea celor 8 milioane de români din afara granițelor acasă, deși în țară lucrurile merg într-o situație greșită.

Oficial, în afara țării trăiesc 5,7 milioane, însă neoficial numărul lor este mult mai mare – undeva la 8 milioane. Recent, PSD și-a reamintit de ei și l-a delegat pe secretarul de stat in cadrul Departamentului Romanilor de Pretutindeni, Florin Cârciu, să promită românilor că vor găsi soluții pentru ca mare parte dintre ei să revină în țară ca să lucreze. „Vom găsi soluţii prin echivalarea salariilor sau apropiere de salariile din afara graniţelor, acolo unde se regăsesc astăzi”, a spus Cârciu, referindu-se mai ales la lucrătorii din construcţii şi agricultură.

Ceea ce nu spune nici PSD și nici PNL este că statul are bani și există soluții pentru ca românii să prospere în propria țară. Iar rezolvarea nu se găsește în impozitarea progresivă pentru că statul colectează suficienți bani de la români, dar îi risipește pe cheltuieli inutile cu toți politrucii. Singura soluție: eliminarea pensiilor speciale. În România sunt 9.500 de beneficiari de pensii speciale cu o medie de 9.600 de lei! Aici sunt banii românilor care ar putea fi utilizați în investiții pentru o viață mai bună.

 » sursa: www.CRITICII.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.