Dorinel Cosma (AUR), interpelare către Ministerul Dezvoltării: Județul Botoșani are nevoie urgentă de investiții

2 min read

Senatorul AUR Dorinel Cosma l-a interpelat pe ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Attila Cseke, cu privire la situația proiectelor finalizate prin intermediul programelor PNDL 2 și Programul Național de Investiții „Anghel Saligny“ în județul Botoșani.

Nevoia de investiții pentru comunitățile din România este cât se poate de urgentă. Programului Național de Investiții Anghel Saligny a fost făcut pe genunchi, este nedetaliat și lasă loc unor abuzuri și politizări care, cu siguranță, nu vor scoate comunitățile locale din subdezvoltare.

Programul Anghel Saligny pare să nu fi luat în calcul probleme deja semnalate în repetare rânduri atât de societatea civilă, cât și de investigațiile jurnarlistice, adică cheltuirea ineficientă a resurselor financiare puse la dispoziție primăriilor.

Guvernele care s-au succedat la conducerea țării nu au oferit opiniei publice o evaluare publică a PNDL 1 și PNDL 2, pentru a vedea cu adevărat dacă aceste programe au dat cu adevărat rezultate.

         Având în vedere cele expuse, vă adresez rugămintea de a-mi răspunde la următoarele întrebări:

  1. De ce  ministerul pe care îl conduceți nu a oferit nici până în acest moment opiniei publice datele unei evaluări a PNDL 1 PNDL 2?
  1. Care sunt metodele prin care autoritarea centrală se asigură că lucrările efective din Botoșani se încadrează în cele mai înalte standarde de calitate?
  1. Puteți furniza o listă cu proiectele finanțate prin PNDL 2 și Programul Național Anghel Saligny implementate sau în curs de implementare în județul Botoșani, incluzând suma totală a acestora, obiectivele și stadiul lor la momentul redactării răspunsului?
  1. În ce măsură ați verificat proiectele în care anchete jurnalistice și alte semnale din partea societății civile au sesizat nereguli în PNDL 2?
  1. Îmi puteți pune la dispoziție o listă cu toate proiectele finanțate prin PNDL 2 și Programul Național Anghel Saligny în care s-a constatat că nu au fost respectate toate cerințele tehnice, cu precizarea pentru fiecare caz, a măsurilor dispuse pentru a recuperea prejudiciilor și a remedia problemele tehnice?
Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.