Dorințele simple de Crăciun ale copiilor nevoiași. Nu visează la jucării, ci la căldură și haine

2 min read
Dorințele simple de Crăciun ale copiilor nevoiași. Nu visează la jucării, ci la căldură și haine

Dorințele simple de Crăciun ale copiilor nevoiași din Romania
La Alexandru și cele două surioare ale sale nu a ajuns niciodată Moș Crăciun. Cei trei micuți locuiesc împreună cu mama lor într-o casă amărâtă cu pereți scorojiți, din comuna Peștișani, județul Gorj. Cu toții merg la școală și fac eforturi să învețe, chiar dacă ceilalți copii sunt răi cu ei din cauza că sunt săraci. Ei nu visează la jucării și bomboane de Crăciun, ci la mâncare și haine pentru școală, astfel încât să nu mai fie țintă răutăților colegilor lor.
Micuții nici nu visează la jucării și bomboane, ci la haine pentru școală și căldură. Dorința cea mai mare a lui Alexandru este ca în fiecare noapte să îi fie suficient de cald sub cele trei pături. Nu vrea să răcească, pentru că mama lui nu și-ar permite să cumpere medicamente. Femeia abia reușește să facă rost de mâncare. De Moș Nicolae, bunica lor a venit și le-a adus ceva din puținul ei.
„- Ce-ați mâncat astăzi?- Niște pește cu pâine, că nu mai avuserăm, ne aduse și nouă mamaia”, au marturisit cei mici, într-un reportaj realizat de Digi24.
Tatăl i-a părăsit, tot greul picand astfel pe mama celor trei micuți, care lucrează cu ziua prin sat și abia așteaptă alocația, că să le poată pună celor mici ceva pe masă și să cumpere lemne pentru foc.
„De mâncare, momentan, am rămas pe zero. N-am mâncat niciunul nimic. Acum ne-a adus mama niște pește și am mâncat puțin, dar mai greu. Dumneavoastră le-ați fost Moș Nicolae astăzi”, a mărturisit mama celor trei copii, în același reportaj.

Ce își doresc de la Moș Crăciun doi copii crescuți doar de bunica lor
Într-o casă modestă din Capitală, o bunică își crește singură cei doi nepoți,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.