Dosar penal pentru Vlad Voiculescu. Certificatul emis de Universitatea de Viena nu este echivalentul unei diplome de master

1 min read
Dosar penal pentru Vlad Voiculescu. Certificatul emis de Universitatea de Viena nu este echivalentul unei diplome de master

Documentul publicat de Vlad Voiculescu pentru a demonstra celor intersați că are diplomă de master în urma studiilor făcute la Universitatea din Viena, i-a adus actualului ministru al Sănătății un dosar penal la DNA. În aceeași categorie intră și Gabriela Marilena Lețcai, directoarea Centrului de Echivalare a Diplomelor din cadrul Ministerului  Educației, acuzată de abuz în serviciu în formă agravantă și de fals intelectual.

Coaliția pentru Națiune, reprezentată de avocatul Dan Chitic, a depus luni, 22 februarie, o plângere penală la DNA împotriva actualului ministru al Sănătații și a directoarei din Ministerul Educației care i-a echivalat liderului PLUS ca fiind conforme, studiile efectuate de acesta la Viena.

Voiculescu este acuzat de abuz în serviciu sub formă de participare la instigare, infracțiune de fals intelectual sub înscrisuri oficiale, instigare la fals intelectual sub formă continuată, uz de fals intelectual sub formă continuată și fals în declarații în formă continuată. Aceste infracțiuni sunt pedepsite de Codul Penal cu închisoare de la 3 ani în sus. 

Anterior, jurnalistul Matei Alexandru a publicat informația potrivită căreia Universitatea din Viena i-a emis lui Vlad Voiculescu un certificat pentru absolvirea unor cursuri pentru studenți din Europa de Est.

Citește mai mult aici:

 » sursa: www.60m.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.