Dr. Monica Pop se opune eliminării obligativității măștii în spațiile publice, așa cum dorește AUR. Replica deputatului Ringo Dămureanu

2 min read
Dr. Monica Pop se opune eliminării obligativității măștii în spațiile publice, așa cum dorește AUR. Replica deputatului Ringo Dămureanu

Dr. Monica Pop consideră proastă inițiativa partidului AUR de a propune, prin lege, eliminarea obligativității purtării măștii în aer liber.
Într-o intervenție la Antena 3, ea a spus că masca reprezintă o formă de protecție și nu este treaba Parlamentului să decidă sau nu, purtarea acestui accesoriu.
„Mi se pare o inițiativă proastă. În primul rând, eu consider că masca este, realmente, un mijloc de protecție. Desigur, fără exagerări.
Nu cu schimbare la nu știu câte ore, și nici măcar zilnic, și nu cu purtatul permanent. Însă, fără îndoială, reprezintă un mijloc de protecție.
În al doilea rând, cred că Parlamentul nu are nicio calitate morală – nu legislativă – să hotărască așa ceva. Asta doar medicii pot spune, atât timp cât această boală este cu transmisie aerogenă. Aerogen înseamnă că este transmis prin aer, indiferent că este închis sau deschis”, a spus ea, la Antena 3.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
Dr. Pop a mai zis că doar în parc s-ar putea admite nepurtarea măștii, dar nu în locuri aglomerate.
„Sigur, poate că într-un parc, unde e foarte mult spațiu liber și unde sunt puțini oameni, să spunem (că s-ar putea renunța la mască, n.r.).
Însă în niciun caz acolo unde sunt mulți oameni, pe stadion sau la patinoar. Atâta timp cât este un pericol, nu cred că trebuie să se amestece parlamentarii în ceva de natură medicală.
Toți medicii specialiști s-au pronunțat în favoarea măștii. Cum vine unul care este inginer sau altceva să se pronunțe? Ce, noi ne pronunțăm față de meseria lor? Habar n-avem. La fel, nici ei nu au habar și nu sunt în măsură (să se pronunțe),

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.