Două surori siameze au trecut printr-o operație de separare cu succes, deși au primit puține șanse de supraviețuire

2 min read
Două surori siameze au trecut printr-o operație de separare cu succes, deși au primit puține șanse de supraviețuire

Operație de succes! Gemene siameze, separate după o intervenție de 11 ore!
Medicii de la Cook Children’s Medical Center din Fort Worth, Texas, au anunțat miercuri că surorile JamieLynn și AmieLynn, în vârstă de 16 săptămâni, dorm acum în pătuțuri separate după o operație de separare care a durat 11 ore. Având un grad de dificultate extrem de ridicat și fiind totodată prima intervenție de acest fel din istoria de 150 de ani a spitalului, a fost nevoie de implicarea a 25 de cadre medicale, care s-au pregătit timp de 3 luni pentru această operație.

Foto: Facebook

AmieLynn și JamieLynn s-au născut prematur pe 3 octombrie și erau unite în zona pieptului și a stomacului. Până să fie separate, împărțeau pielea, mușchii și organele intraabdominale, inclusiv un ficat, , potrivit Cook Children’s Medical Center. Potrivit Național Institutes of Health, astfel de cazuri sunt întâlnite la aproximativ una din 50.000 până la 200.000 de nașteri. Dintre aceștia, aproximativ 25% trăiesc suficient de mult timp pentru a fi eligibili pentru operația de separare.
Părinții fetițelor, Amanda Arciniega și James Finley, povestesc că au suferit un șoc destul de puternic când au aflat, în timpul sarcinii, prin intermediul unei ecografii, că gemenele erau unite. Micuțele au venit pe lume înainte de termen, la 34 de săptămâni, printr-o operație delicată de cezariană. Au fost transferate la secția de neonatologie din cadrul Cook Children’s Medical Center, unde au rămas internate până la momentul operației de separare.

Foto: Facebook

Pentru JamieLynn și AimeeLynn urmează acum o perioadă lungă de recuperare și apoi trecerea la etapele normale de dezvoltare pentru copiii de vârsta lor.
Citește și:

Gemenele siameze, care au uimit lumea acum 32 de ani, sunt profesoare la gimnaziu! Află povestea lor
O minune!

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.