Dumitru Flucuș (AUR) critică proiectul adoptat de Camera Deputaților privind scoaterea păcănelelor doar în afara localităților care au mai puțin de 15.000 de locuitori: nu sunt de acord cu această discriminare

2 min read

Deputatul AUR Dumitru Flucuș și-a exprimat punctul de vedere privind adoptarea proiectului de lege inițiat de către PSD privind scoaterea păcănelelor doar în afara localităților care au mai puțin de 15.000 de locuitori. Este vorba despre singura inițiativă care a fost introdusă pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților, și anume cea depusă de PSD, care nu însă rezolvă problema de fond.

Dumitru Flucuș a afirmat că adoptarea acestui proiect de lege i-a lăsat „un gust amar”. Acesta a precizat că se face o diferență între cei care locuiesc în localități mai mici versus cei care locuiesc în localitățile cu mai mult de 15.000 de locuitori. Totodată, acesta a amintit că modul în care au decurs lucrurile în Camera Deputaților ridică semne de întrebare și a reiterat faptul că jocurile de noroc ar trebui scoase în afara localităților, așa cum se întâmplă în țările occidentale.

„În primul rând, poziția domnului președinte interimar al Camerei Deputaților, domnul Alfred Simonis, nu a fost una corectă din punctul meu de vedere, pentru că nu putem face diferență între cetățenii care locuiesc în localități sub 15.000 de locuitori și cei care locuiesc peste 15.000 de locuitori. Partidul AUR, de cel puțin doi ani, în fiecare ședință a birourilor ale Biroului Permanent, a propus introducerea pe ordinea de zi a tuturor proiectelor legislative care se referă la această situație, pentru că sunt foarte multe venite de la toate formațiunile politice. Acest lucru nu s-a întâmplat.

Și acum, la ședința de săptămâna trecută, domnul Alfred Simonis a spus, să știți că noi facem un mare efort și facem un prim pas și câștigăm lupta. Nu e deloc așa, pentru că lupta se câștigă în momentul în care se aplică aceeași unitate de măsură la toate dimensiunile orașelor. E rușinos și lipsit de fairplay să zici, știți, noi facem varianta asta, că e propusă de noi. O să urmărim pe urmă care e reacția industriei industriei jocurilor de noroc și, dacă reacția este una favorabilă, vom trece și la pasul următor. Noi considerăm că, la fel cum țările din Vest au cazinourile și jocurile de noroc în afara localităților, acest lucru ar trebui să se întâmple fără discriminare și în localitățile mari, pentru că și aici pot să fie oameni care cad în această patimă nedorită”, a declarat Dumitru Flucuș.

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.