Dumitru Flucuș (AUR), semnal de alarmă: Cetățenii străini cumpără teren în țara noastră, fără ca autoritățile să reacționeze

2 min read

Deputatul AUR Dumitru Flucuș a fost invitat în cadrul emisiunii „Povești din Brașov” pentru a vorbi despre un subiect extrem de important, și anume tunul imobiliar dat de Fundația Conservation Carpathia în țara noastră. Potrivit deputatului, această fundație își propune să transforme Munții Făgăraș și Piatra Craiului într-un parc național cu restricții drastice și a cumpărat în acest sens zeci de mii de hectare de pădure, dar nu pentru a proteja natura, așa cum declară membrii organizației, ci pentru a se îmbogăți. Flucuș avertizează că această fundației urmărește să exploateze inclusiv minereurile din această zonă.

„O fundație cu investitori străini a venit și a cumpărat zeci de mii de hectare de pădure din munții Făgăraș și Piatra Craiului cu scopul de a le transforma într-o zonă de tip parc național asemănător cu cel din Statele Unite (Yellowstone). Este vorba despre Fundația Conservation Carpathia”, a declarat deputatul, care consideră că acest fapt este revoltător.

Flucuș a făcut o companie de conștientizare în rândul proprietarilor de păduri din Munții Făgăraș încă de pe vremea când era primar la Șinca Nouă. Deputatul consideră că este extrem de grav faptul că s-a încălcat legea, întrucât legal străinii nu au voie să cumpere pământ.

„În 2002 eu eram tânăr primar cu entuziasm și cu bune intenții pentru localitatea mea tocmai, care se reînființase și care avea foarte multe lipsuri și întâmplător la o întâlnire am intrat în vorbă cu fondatorii Conservation Carpathia, care aproape că m-au vrăjit cu bunele intenție pe care ele au în materie de protecție a mediului. Doar că, în timp, am constatat că este o diferență colosală între ceea ce vorbesc și declară și ceea ce fac de fapt”, a afirmat deputatul, referindu-se la proiectul pe vrea să îl realizeze această fundație, și anume acest parc național. În plus, este și mai grav faptul că își rezervă inclusiv dreptul de a exploata minereul din subteran, în condițiile în care resursele naturale aparțin românilor.

Dumitru Flucuș a explicat că reprezentanții fundației au mers cu acest proiect, care ar duce toate localitățile din aria respectivă „la pieire”, la Ministerul Mediului. Deputatul a subliniat că a făcut acțiuni de blocare a acestui proiect și a avut intervenții la Ministerul Mediului în acest sens. Acest fapt l-a determinat să candideze din nou la funcția de primar al localității Șinca Nouă, la care se mai adaugă și dorința de a contribui la dezvoltarea zonei.

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.