Dumitrina Mitrea (AUR) solicită din nou Ministerului Sănătății să transmită când va fi dat în folosință Pavilionul Oncologic din cadrul Spitalului Județean Neamț

2 min read

Dumitrina Mitrea (AUR) solicită din nou Ministerului Sănătății să transmită când va fi dat în folosință Pavilionul Oncologic din cadrul Spitalului Județean Neamț, în contextul în care, la solicitarea precedentă instituția nu a revenit cu precizările necesare la toate întrebările adresate.

Amintim că secția de oncologie a unității medicale a fost închisă în anul 2022 pentru reabilitare – în ciuda acestui fapt, până în prezent, nu s-au efectuat niciun fel de lucrări. Timp de 6 luni, constructorul doar a pregătit șantierul, iar contractul a fost reziliat într-un final de către CNI. Anterior, deputata Dumitrina Mitrea a solicitat ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, să aloce urgent fonduri pentru secția de oncologie a spitalului județean Neamț și să includă acest obiectiv de investiții ca prioritate zero. Totodată, a a cerut ministerului să explice de ce există întârzieri așa mari în rezolvarea situației de la Spitalul Județean Neamț.

Conform celor transmise de Ministerul Sănătății referitoare la stadiul actual, în prezent, documentația tehnico-edilitară privind privind obiectivul de investiții „Reabilitare – consolidare Pavilion Oncologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență, municipiul Piatra Neamț, jud. Neamț” se află în avizare la nivelul Companiei Naționale de Investiții – C.N.I.-S.A, menționându-se că, o dată cu reaprobarea indicatorilor tehnico-economici, Compania Națională de Investiții va demara procedura de achiziție publică pentru contractarea lucrărilor rămase de executat.

Având în vedere că Spitalul Județean Neamț este un obiectiv strategic pentru oferirea asistenței și/sau tratamentului medical locuitorilor județului și nu numai, deputata AUR Dumitrina Mitrea a solicitat din nou Ministerului Sănătății să transmită răspuns la următoarele întrebări:

  1. Care sunt, detaliat, indicatorii tehnico-economici aprobați și /sau re-aprobați?
  2. Cand va fi demarată, exact, procedura de achiziție de către C.N.I. – S.A., care este calendarul lucrărilor de executat, precum și care va fi data la care va fi dat în folosință Pavilionul Oncologic din cadrul Spitalului Județean de Urgență, municipiul Piatra Neamț, jud. Neamț?
  3. De ce s-a întârziat, neașteptat de mult, rezolvarea situației de la Spitalul Județean Neamț?
  4. Ce măsuri aveți în vedere față de persoanele care se fac responsabile de această situație, care poate limita accesul la tratament medical al locuitorilor județului Neamț și nu numai?
Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.