Dan Tanasă (AUR) a sesizat Ministerului Transporturilor faptul că municipiul Târgu-Mureș nu are nici la această oră o centură ocolitoare

2 min read

Deputatul AUR Dan Tanasă a sesizat Ministerului Transporturilor faptul că municipiul Târgu-Mureș nu are nici la această oră o centură ocolitoare și a cerut ministrului Sorin Grindeanu să transmită de ce realizarea acestui proiect este amânată sistematic. Tanasă a atras atenția că anul acesta se împlinesc 10 ani de la inaugurarea șantierului centurii ocolitoare, iar proiectul s-a izbit de mai multe blocaje.

„Municipiul Târgu-Mureș a devenit un nod rutier important în urma deschiderii complete a circulației pe autostrada Transilvania către județul Cluj. Am primit numeroase sesizări de la localnici cu privire la traficul din ce în ce mai sufocat de pe raza municipiului Târgu-Mureș în lipsa unei centuri ocolitoare”, a punctat deputatul.

În urma solicitării adresate de către Dan Tanasă, Ministerul Transporturilor a explicat că lucrările începute în 2014 la această centură au fost sistate în 2017, iar în 2021 Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Braşov a încheiat un nou contract pentru continuarea lucrărilor.

În prezent, în vederea finalizării procedurii de reaprobare a indicatorilor tehnico-economici şi a actualizării documentaţiei tehnice, trebuie obţinut avizul MAPN, acesta fiind ultimul aviz solicitat prin Certificatul de Urbanism emis de Consiliul Judeţean Mureş, a precizat instituția. Ministerul Transporturilor a mai menționat că, în ceea ce privește procedura de expropriere pentru suprafeţele de teren necesare, au fost emise H.G: nr. 378/2013 și H.G. nr. 753/2018.

„Pentru suprafeţele de teren, care în urma actualizării documentaţiei tehnice, necesită a fi expropriate, menţionăm că demersurile pentru aprobarea unei hotărâri a Guvernului, privind procedura de expropriere, vor fi demarate după aprobarea hotărârii Guvernului pentru reaprobarea indicatorilor tehnico-economici”, a transmis ministerul.

La întrebarea „care este termenul realist pentru darea în funcțiune a centurii?”, adresată de deputat, Ministerul Transporturilor estimează că termenul realist pentru darea în funcţiune a obiectivului va fi prima jumătate a anului 2027.

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.