După ce pentru români a tăcut, prințul austriac a vorbit pentru presa din Austria: Nu este vorba despre ursul Arthur, ci despre o femelă

2 min read
După ce pentru români a tăcut, prințul austriac a vorbit pentru presa din Austria: Nu este vorba despre ursul Arthur, ci despre o femelă

După ce pentru presa din România nu a avut de făcut niciun comentariu, prințul Josef-Emmanuel von und zu Liechtensein a trimis vineri o primă scrisoare publică, către austrieci, în care arată că „ursul ucis nu este cel la care se face referire în mass-media”.
Potrivit presei austriece, Josef-Emmanuel von und zu Liechtensein susține că a obținut legal permisul de vânătoare de la autorități și că a vânat un urs ( o femelă agresivă) care crea probleme în zonă. Ursul ar fi fost „eliberat” pentru împușcare tocmai din acest motiv.
„După ce un urs a pătruns de mai multe ori în gospodăriile din zonă, a fost clasificat ca periculos de către autoritățile române responsabile și eliberat pentru tragere. Eu am dobândit legal autorizația de vânătoare de la autoritățile responsabile”, a spus prințul Liechtenstein într-o scrisoare, conform krone.at.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
„Vânătoarea a avut ca scop și preîntâmpinarea unui pericol zonă”, s-ar mai fi justificat prințul Liechtenstein, conform kleinezeitung.at
El s-ar fi arătat dispus să colaboreze în cadrul anchetei deschise în România, în acest caz.
Pentru autorizația de vânătoare, Josef-Emmanuel von und zu Liechtensein a achitat autorităților din România suma de 7000 de euro.
„Din câte știu, taxele plătite pentru vânătoare sunt investite în primul rând în programe de protecție pentru urși și pentru oamenii care locuiesc în zonele cu urși”, ar fi comentat prințul referitor la faptul că a plătit acești bani pentru a veni să vâneze în România.
Prințul a relatat că s-a aflat în compania ghizilor locali de vânătoare din Covasna și că „ursul cu probleme” (o femelă), a fost împușcat la o distanță de 250 de m de casele oamenilor,

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.