El este medicul care vine în România lună de lună pentru a salva inimile copiilor aflate în pericol să nu mai bată

2 min read
El este medicul care vine în România lună de lună pentru a salva inimile copiilor aflate în pericol să nu mai bată

Până de curând, părinții acestor micuți se vedeau nevoiți să caute opțiuni de tratament în străinătate. În prezent, însă, 95% dintre cazurile ce necesită chirurgie cardiovasculară pediatrică pot fi rezolvate în România, iar asta datorită medicului Youssef Tammam, chirurg cardiolog, care în urmă cu aproape 10 ani venea la București, la insistențele unor foști colegi și profesori de-ai săi, de la Facultatea de Medicină Carol Davila, pe care a absolvit-o în anul 1985. Potrivit Life.ro, aflase că Asociația Inima Copiilor a construit un centru modern de cardio-chirurgie pediatrică în cadrul Spitalului Marie Curie, însă nu exista o echipă care să-l facă funcțional.
Azi, dupa aproape 10 ani, Dr. Youssef Tammam spune că a reusit sa întregească aproape complet echipa și în fiecare lună vine din Italia (acolo unde este Director Medical Internațional al Grupului San Donato) sau din alte colțuri ale lumii unde operează, să îi ajute pe copilașii care au nevoie de el. Datorită medicului și a Asociației Inima Copiilor, astazi pot fi operați în jur de 500 de copii în centrele dedicate.

Foto: Facebook

„Noi, aproape de 10 ani, am ajuns să facem aici 95% din cazuri. 5% din cazuri nu le putem face aici, le trimitem la San Donato. Acolo sunt operați la fel cum sunt operați copiii italieni”, a declarat prof. Youssef în cadrul unei conferințe de presă susținută anul acesta, la Spitalul Marie Curie, potrivit rohealthreview.ro. Cu acest prilej, s-a semnat și actul adițional de prelungire pentru încă trei ani a Acordului de cooperare în domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice încheiat între Ministerul Sănătății, Grupul San Donato Italia, Asociația Bambini Cardiopatici nel Mondo Italia și Asociația Inima Copiilor din România.
Cine este medicul Youssef Tammam și cum a ajuns în România
Potrivit Life.ro, dr. Youssef Tammam provine dintr-o familie religioasă din Siria.

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.