Emmanuel Macron anunță că de acum intrările în spitale, restaurante, teatre sau mall-uri vor fi condiționate de un certificat Covid: vaccin sau test obligatoriu

2 min read
Emmanuel Macron anunță că de acum intrările în spitale, restaurante, teatre sau mall-uri vor fi condiționate de un certificat Covid: vaccin sau test obligatoriu

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a anunțat că oricine va intra într-un restaurant, cafenea, centru comercial, spital sau ia un tren pe distanțe lungi în Franța va trebui să prezinte un permis special de sănătate Covid, începând cu luna august, informează The Guardian.
Același permis de sănătate – care arată că o persoană a fost vaccinată sau a făcut recent un test negativ Covid – va fi necesar în mod similar pentru oricine cu vârsta de peste 12 ani pentru a intra într-un cinematograf, teatru, muzeu, parc tematic sau centru cultural încă din 21 iulie, a precizat șeful statului francez, în încercarea de a convinge mai mulți francezi să se vaccineze.
„Ați înțeles – vaccinarea nu este imediat obligatorie pentru toată lumea, dar vom extinde permisul de sănătate la maxim, pentru a vă împinge un număr maxim de persoane să meargă și să se vaccineze.”, a declarat Macron.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
Președintele Franței a anunțat, de asemenea, vaccinări obligatorii împotriva Covid-19 pentru lucrătorii din asistența medicală și din casele de bătrâni. Controalele de vaccinare pentru acești lucrători vor începe în septembrie, aplicându-se sancțiuni și amenzi celor ce nu se vaccinează.
Vaccinarea va fi obligatorie, de asemenea, pentru toți voluntarii sau personalul ce se află în contact cu persoanele vârstnice sau vulnerabile din casele lor, inclusiv ajutoarele la domiciliu.
„Situația este sub control, dar dacă nu acționăm acum, numărul cazurilor va crește semnificativ și va duce la o creștere a spitalizărilor.”, a spus el.
Franța a vaccinat aproximativ 40% din populația sa, iar vaccinurile sunt disponibile pe scară largă pentru oricine are vârsta de peste 12 ani. Macron a spus că sunt îndeajuns de multe doze și i-a îndemnat pe francezi să-și îndeplinească „datoria civică” de a se vaccina- care ar fi recunoscut cu mai multe libertăți – în timp ce guvernul ar „pune restricții asupra celor nevaccinați,

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.