Un copil de 8 ani din Covasna a fost atacat de urs! Ce facem când ne întâlnim cu ursul pe un traseu montan

2 min read
Un copil de 8 ani din Covasna a fost atacat de urs! Ce facem când ne întâlnim cu ursul pe un traseu montan

Un copil de 8 ani a fost atacat de un urs
Un băiețel în vârstă de 8 ani din comună Ghelnița, județul Covasna, se juca în fața casei când, la un moment dat, a fost atacat de un urs. Părinții i-au auzit strigătele celui mic și l-au dus imediat la spital. Din fericire, copilul nu a fost rănit grav, însă a rămas traumatizat de cele întâmplate.

Potrivit știrileprotv.ro, ursul coborâse din pădure pe albia răului și a ieșit direct în mijlocul satului. Când încerca să părăsească zona locuită, animalul a intrat pe o stradă înfundată, unde a dat nas în nas cu băiețelul care se juca în fața porții. Loclanicii spun că ursul, un exemplar adult, a sărit peste copil și l-a zgâriat. Din fericire, părinții au ieșit repede din casă, ursul s-a speriat și a fugit, iar copilul a fost transportat imediat la spitalul din Târgu Secuiesc, unde a fost examinat. Starea lui fizică este una bună, neavând răni grave. Psihic, însă, cel mic încă este în stare de șoc.
Marius Tolvaj, purtătorul de cuvânt al ISU Covasna, a declarat, pentru Libertatea, că localnicii au fost avertizați printr-un mesaj Ro-Alert că se află un urs în zonă.
Citește și: Top 10 cele mai frumoase locuri nestiute din Romania
Cei din județul Covasna, spun că ursul intră deseori în satul lor care este, de altfel, renumit pentru numărul mare de urși care frecventează zonele locuite de oameni. Numai în ultimele trei săptămâni au fost semnalate 78 de asemenea apariții, în 29 de localități.
Cum evităm atacurile urșilor? Ce facem când ne întâlnim cu ursul pe un traseu montan?
În ultima vreme, tot mai mulți urși coboară printre oameni în căutare de hrană, iar autoritățile spun că atâta vreme cât invadăm constant teritoriul acestor animale,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.