Episcopul Iustin al Maramureșului spune că Europa este secularizată și L-a părăsit pe Dumnezeu

2 min read
Episcopul Iustin al Maramureșului spune că Europa este secularizată și L-a părăsit pe Dumnezeu

În mesajul pastoral transmis cu prilejul Duminicii Migranţilor români, Preasfinţitul Părinte Iustin evidenţiază şi aspectele pozitive ale fenomenului migraţiei. „Românii”, spune el „sunt apostolii creştinismului şi ai credinţei într-o Europă secularizată, care a abandonat valorile creştine şi l-a părăsit pe Dumnezeu”, potrivit Agenției Basilica.
Ierarhul subliniază cu bucurie că „românii îşi manifestă şi mărturisesc credinţa oriunde ar fi în lume”.
Românii nu pot trăi fără Dumnezeu şi Biserică
Însă, în mesajul său, ierarhul face o radiografie a societăţii autohtone şi atrage atenţia că românii au luat calea Europei pentru că nu au avut o perspectivă în ţară. „A fost o necesitate. Dar este o mare nedreptate că s-a întâmplat această dramă. Peste cinci milioane de români sunt plecaţi în Europa şi în toată lumea”.
Iar această situaţie are consecinţe negative asupra României. „Satele şi-au pierdut tinereţea şi frumuseţea de altădată, sărbătorile nu mai au solemnitatea de altădată, şcoala a rămas fără copii, biserica mai goală şi măreţia voievodală a acestui ţinut nu mai este cum era cândva”.
El relatează şi situaţia tristă în care se află majoritatea persoanelor vârstnice. „Bătrânii rămaşi singuri îşi petrec zilele aşteptând luna concediilor de vară, ca să-şi aline dorul şi să-şi poată îmbrăţişa copiii şi nepoţii pentru câteva săptămâni, ca apoi să-i petreacă cu lacrimi în ochi când pleacă din nou departe, rămânând cu singurătatea lor, lacrimile şi rugăciunile neîncetate ca Dumnezeu şi Maica Domnului să le ocrotească pruncuţii”.
”Lumea şi Europa merg pe un drum străin
În contextul dat, Preasfinţia Sa spune că „a scris cuvântul cu durere în suflet şi cu îngrijorare pentru neamul şi Biserica noastră”.
„Dacă plecarea din ţară continuă, România nu va mai fi măreaţă niciodată, iar din Ţara lui Dumnezeu şi Grădina Maicii Domnului va deveni România îmbătrânită, înlăcrimată şi cernită,

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.