O româncă, prinsă cu un copil afgan în geamantan. L-a salvat de ororile ocupației talibane

2 min read
O româncă, prinsă cu un copil afgan în geamantan. L-a salvat de ororile ocupației talibane

Ocupația talibană din Afganistan a dus la teroare și la disperarea afganilor de a părăsi o țară aflată sub terorism. În aceste vremuri tulburi și extrem de periculoase, o româncă a demonstrat curaj, încercând să salveze un adolescent afgan. În noaptea de marți spre miercuri, 17 spre 18 august 2021, reprezentanții legii au găsit la frontiera Curtici, în trenul IR 346 – 1, care mergea spre Austria, în bagajul unei cetățene românce în vârstă de 24 de ani, un adolescent de 15 ani. Femeia a încercat, și a reușit, să îl aducă pe băiat ilegal din Afganistan, iar scopul ei era să îl ducă în Germania, unde se află fratele copilului. „La controlul de frontieră, persoana în cauză a prezentat semne vizibile de agitație, motiv pentru care s-a procedat la controlul amănunțit al bagajelor”, se sepcifică într-un comunicat al Poliției de Frontieră. 

Gestul de curaj al româncei însă nu a rămas nepedepsit. Acesteia i s-a întocmit dosar penal pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat și complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, conform Digi 24. Acum minorul este în custodia Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului a județului Arad. 
Citește și: Cum sa vorbesti cu copilul tau despre razboi
Cine sunt talibanii și ce se întâmplă în Afganistan
Taliban în limba paștună înseamnă student sau cercetător, iar mișcarea talibană a început în anii 90 în școlile islamice din Pakistan. De atunci sunt zeci de ani în care mișcarea teroristo-militară talibană a îngrozit planeta cu scopul de a instaura o formă severă de islam sunnit, care pune în aplicare legea strictă a Shariei, cu execuții publice și niciun drept pentru femei, care nu au voie să muncească. În acest moment, Afganistanul se află sub ocupația talibanilor, iar afganii care au lucrat pentru ambasade,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.