EUROPA SE TREZEȘTE ȘI ÎNCEPE SĂ FIE PREGĂTITĂ PENTRU RECUPERAREA IDENTITĂȚII SALE UNICE – CRITICII.RO

3 min read
EUROPA SE TREZEȘTE ȘI ÎNCEPE SĂ FIE PREGĂTITĂ PENTRU RECUPERAREA IDENTITĂȚII SALE UNICE – CRITICII.RO

Cea de-a treia sesiune a Conferinței Internaționale „Acea Europă în care credem”, organizată de Institutul de Studii Politice Conservatoare „Mihai Eminescu” al Alianței pentru Unirea Românilor, a debutat cu prelegerea domnului Andrei Dîrlău, doctor în teologie și scriitor, care a transmis celor prezenți la eveniment că „suveranitatea e amenințată de marile partide politice care au acaparat statul în interes propriu. Se utilizează bugetul de stat pentru a alimenta clientela, prin propagandă și furt se acumulează averi și sinecuri pentru caracatița de interese a statului mafiot. Separarea puterilor nu mai există pentru că puterile sunt controlate de partide”.

Andrei Dîrlău a ridicat o întrebare esențială în cadrul discursului său: Ce Europă ne dorim? „Încă de la Tratatul de la Maastricht, Uniunea Europeană a intrat într-o derivă ideologică. Se transformă într-un super stat centralizat, stat federal cu prerogative proprii statelor suverane. Von der Leyen invocă suveranitatea europeană, un concept ilegitim, ilegal, contra tratatelor. Doar statele au puteri suverane! UE nu e un stat și nu ar trebui să fie suverană. Este practic un fel de uzurpare, se acaparează competențele împărtășite cu statele și le monopolizează. Cresc competențele UE în detrimentul statelor”, a afirmat domnul Dîrlău.

Acesta a concluzionat că „avem nevoie de o altă Europă, una care pune omul în centrul politicii, omul în relația lui cu Dumnezeu, cu familia, cu națiunea, istoria, tradiția și strămoșii, o Europa ancorată în tradițiile sale creștine”.

Sesiunea a continuat cu alocuțiunea doamnei Tamara Milenković Kerković, vicepreședinte al Dveri și membră în Adunarea Națională din Serbia, care a afirmat că „ne dorim să trăim într-o Europă a națiunilor, pro creștină, pro familie și pro viață. Lupta noastră a adus noi rezultate în Serbia. Mișcarea Dveri, după o luptă grea, a reușit să intre în Parlament și, din acest motiv, poporul sârb cunoaște mai bine adevărul: Europa e periclitată pentru că sunt puse în pericol cele mai importante valori și tradiții: credința creștină, familia tradițională și națiunea suverană.

Astăzi suntem martorii unei forme de dezumanizare care încearcă să modifice însăși noțiunea de ființă umană, noțiunile de bărbat și femeie și încearcă să le dea alte sensuri de existență. În paralel, se încearcă desuveranizarea. Sârbii înțeleg acest lucru pe pielea lor.

Ne aflăm aici pentru a lupta împotriva unui adversar comun. Astăzi, a fi conservator înseamnă să gândești liber și să te lupți pentru libertate. Inamicii noștri sunt uniți. De aceea, trebuie să fim și noi! Fără o Europă a națiunilor suverane, nicio Europă nu poate să existe! Timpul nostru începe acum. Spiritul s-a trezit! Europa însăși a pășit în era post liberală. Este necesară o atitudine comună împotriva agendei de stânga. Sarcina noastră nu e numai politică. Victoria politică trebuie să fie premisa și pentru victoria în alte domenii, cum ar fi cultura sau educația. Noi suntem viitorul! Conservatori din toate țările, uniti-vă!”.

Următorul invitat la conferință care a luat cuvântul a fost domnul Cornel Petrișor, antreprenor român, care a subliniat că „este emoționant că mai există oameni care încă nu vor să renunțe.

 » sursa: www.CRITICII.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.