Europarlamentarul Adrian Axinia (AUR) tranșează problema Green Deal: no-deal din partea AUR și ECR pentru Ursula von der Leyen!

2 min read

Adrian Axinia, europarlamentar AUR și membru al Grupului Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR), a reiterat faptul că nu va susține Pactul Ecologic European – Green Deal, al cărui promotor fervent este șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Axinia a precizat că nici măcar părintele acestui pact, Diederik Samsom, nu mai crede în acest proiect, el însuși angajându-se la compania Gasunie.

„Părintele Green Deal s-a angajat la o companie de gaz. Gazul, acest combustibil ne-verde, poluator și hulit, pe care Ursula și Samsom voiau prin Green Deal sa îl înlocuim cu soare, vânt sau hidrogen, printre altele.

De ce este importantă această informație? Pentru că înțelegem că nici măcar tătucul Green Deal nu crede în el și a trecut de partea ne-green a baricadei! Până la urmă, gazu-i gaz, petrolul e petrol, și așa hulite și poluatoare cum sunt, sunt cele pe care ne putem baza deocamdată în tranziția energetică și funcționarea economiei, alături de energia nucleară”, a afirmat europarlamentarul.

Adrian Axinia a subliniat că, în Parlamentul European, Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni, din care face parte și AUR, nu sprijină acest Green Deal. De altfel, von der Leyen, încearcă să obțină voturile socialiștilor, PPE-ului și verzilor, promițându-le că va continua cu reformele Green Deal și politicile de gen. Așadar, PNL-PSD, UDMR si USR sunt pentru!, punctează europarlamentarul.

Axinia atrage însă atenția că, în același timp, PPE promite un nou Green deal mai prietenos cu economia, care să accepte chiar și motoarele cu ardere interna, printre altele, ceea ce se bate cap în cap cu proiectul Ursulei von der Leyen.

Referitor la această situație, europarlamentarul este tranșant: „Nu poți promite în același timp mai mult Green Deal pentru voturi în Parlament și mai puțin Green Deal industriei! De aceea, no-deal din partea AUR și ECR pentru Ursula, iar despre noul Green deal, vom mai vedea”.

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.