Ilie Coleșa: AUR a votat contra unui proiect de lege privind adoptarea pe scară largă a utilizării energiei regenerabile în sectorul transporturilor

2 min read

La sfârșitul lunii iunie, Camera Deputaților a adoptat un proiect de lege prin care se stabilesc noi ținte pentru energia regenerabilă, cu concursul deputaților PSD, PNL și UDMR. Este vorba despre Pl-x 38/2023, înscris pe ordinea de zi încă din luna februarie. Proiectul de lege vizează completarea cadrului legal de promovare a utilizării energiei din surse regenerabile. Printre măsurile propuse se numără și adoptarea pe scară largă a utilizării energiei regenerabile în sectorul transporturilor și în sectorul încălzirii și răcirii.

Amintim că România și-a asumat că „ponderea energiei din surse regenerabile în consumul final brut de energie al UE va fi de cel puțin 32% la nivelul anului 2030. Astfel, în vederea atingerii acestui obiectiv, se vor aplica noi scheme de sprijin pentru energia electrică din surse regenerabile.

Deputatul AUR Ilie Coleșa a criticat coaliția PSD-PNL-UDMR pentru faptul că problematică este tratată superficial și că se impun niște ținte care nu au nicio legătură cu realitatea. În consecință, deputații AUR au votat contra adoptării deoarece, atrag atenția aceștia, „se stabilesc nişte ţinte fără legătură cu realitatea economică şi cu randamentul, nişte ţinte care ţin de ideologie şi de prostie, care ne vor duce şi ne duc deja la o profundă criză energetică, economică şi socială”.

„Avem tot un raport adoptat pe repede înainte, la o lege extrem de lungă, extrem de importantă.

… se impun niște ţinte pentru energiile regenerabile, pentru transportul care generează gaze cu efect de seră, aşa-zise gaze cu efect de seră, nişte ţinte care nu au legătură cu randamentul, nu au legătură cu realitatea şi care vedem că în viitor chiar Comisia Europeană doreşte să le înlăture, adică să înlăture acest, sperăm, Fit for 55 sau interzicerea combustibililor motoarelor cu combustie internă pe benzină şi motorină, revenirea la ele”, a precizat acesta.

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.