Experții germani recomandă vaccinul AstraZeneca doar persoanelor sub 65 de ani
2 min read„Vaccinul COVID-19 al AstraZeneca este recomandat în prezent doar pentru persoanele cu vârste între 18 şi 64 de ani. Datele disponibile în prezent sunt insuficiente pentru evaluarea eficacității vaccinului [AstraZeneca] după vârsta de 65 de ani”, a menționat Comitetul Permanent pentru Vaccinare la Institutul Robert Koch (STIKO) din Berlin într-un document consultat de France Presse.
Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a confirmat că vineri va anunţa concluziile evaluării sale asupra vaccinului împotriva COVID-19 dezvoltat de compania britanico-suedeză AstraZeneca şi Universitatea Oxford, subliniind că va autoriza acest vaccin numai dacă datele prezentate de producătorul vaccinului sunt suficient de solide şi complete.
Vaccinul AstraZeneca este deja folosit pe scară largă în Marea Britanie, ţară unde vaccinarea este semnificativ mai avansată decât în Uniunea Europeană.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas și vei contribui la susținerea siteului R3Media.
Comisia Europeană a cerut companiei AstraZeneca să redirecționeze către UE doze de vaccin produse la cele două fabrici ale sale din Marea Britanie, cu toate că în primul trimestru compania a anunțat că, din cauza unor probleme de randament, vor putea livra doar 60%, iar mai apoi 25% din cantitatea ce urma să fie furnizată blocului comunitar. AstraZeneca a răspuns că această producție este alocată britanicilor, întrucât contractul cu guvernul de la Londra a fost semnat cu trei luni înaintea celui cu Comisia Europeană.
Dacă va fi autorizat, vaccinul AstraZeneca ar fi al treilea care primeşte Autorizaţia de Comercializare Condiţionată (CMA) în UE, după cele produse de Pfizer/BioNtech şi Moderna.
Dragi prieteni,
dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzelor conservatoare și/sau naționale.